ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23°CΣχεδόν αίθριος36% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το Κόπα Άφρικα κρίνεται στο CAS: Σενεγάλη ή Μαρόκο;

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 26



Τελικά, οι «Λέοντες του Ατλαντα» ή εκείνοι της Τεράνγκα, θα στεφθούν πρωταθλητές Αφρικής; Δέκα μήνες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2025, το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) θα εξετάσει την Πέμπτη (8/10) την έφεση της Σενεγάλης κατά της απονομής του τροπαίου στην εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Στις ελβετικές όχθες της λίμνης της Γενεύης, το ανώτατο δικαστήριο του αθλητισμού θα επιχειρήσει να ξεδιαλύνει μια πρωτοφανή διαμάχη, καθώς καμία εθνική ομάδα δεν έχει χάσει ποτέ έναν τίτλο που έχει κερδηθεί στο γήπεδο με αυτόν τον τρόπο.

Θα χρειασθεί χρόνος για να γίνουν γνωστά, τόσο τα επιχειρήματα που παρατέθηκαν, όσο και το αποτέλεσμα, καθώς η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν αιτήματος των δύο μερών, ενώ η ημερομηνία της απόφασης δεν είναι ακόμα γνωστή.Μετά από έναν τελικό με δραματική τροπή των γεγονότων, η σχετική συζήτηση έχει ήδη αρχίσει, συνδυάζοντας μια νομική μάχη για τις θεμελιώδεις αρχές του αθλητισμού και της διαιτησίας, με ερωτήματα αναφορικά με την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου.

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να εξετασθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», δήλωσε στο AFP ο Τιμπό Ούλριχ, ερευνητής αθλητικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης.

Πέρα από την αφρικανική ήπειρο, η άρση της τιμωρίας του Αμερικανού Φολαρίν Μπαλογκάν χωρίς δικαιολογία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 έχει αυξήσει τις υποψίες για «πολιτικές αποφάσεις» από τα πειθαρχικά όργανα.

Στις 18 Ιανουαρίου στο Ραμπάτ, η Σενεγάλη στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής νικώντας το Μαρόκο (1-0) μετά από παράταση και χάος: αμφισβητώντας ένα πέναλτι που δόθηκε στο Μαρόκο στις καθυστερήσεις, που τελικά έχασε ο Μπραχίμ Ντίαζ, ένας μεγάλος αριθμός Σενεγαλέζων παικτών εγκατέλειψε το γήπεδο και επέστρεψε δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Μετά από έφεση της Μαροκινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Εφέσεων της CAF απεφάνθη στις 17 Μαρτίου ότι η Σενεγάλη είχε χάσει με 3-0, επικαλούμενη τα άρθρα 82 και 84 των κανονισμών της AFCON, τα οποία απαγορεύουν «την έξοδο από το γήπεδο πριν από...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 23 °C · 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies