Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
7 °C 77%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
Ημερομηνία: Σήμερα 29/1/2026, 13:52 - Εμφανίσεις: 17



Δέκα και πλέον ημέρες μετά τον επεισοδιακό τελικό του Κόπα Άφρικα, η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί έντονες συζητήσεις.

Η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) ανακοίνωσε τις πειθαρχικές της αποφάσεις για τα όσα συνέβησαν στον τελικό της 18ης Ιανουαρίου στη Ραμπάτ, βάζοντας τελεία στο αγωνιστικό σκέλος της διαμάχης, αλλά ανοίγοντας νέο κύκλο αντιδράσεων για τις βαριές ποινές που επιβλήθηκαν.

Το ματς στιγματίστηκε από το χάος που ακολούθησε την απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Μαρόκου στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας.

Το πέναλτι χάθηκε, η Σενεγάλη οδηγήθηκε στα αποδυτήρια έξαλλη, υπήρξε προσωρινή εγκατάλειψη του αγωνιστικού χώρου και τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε, με τους Σενεγαλέζους να φτάνουν στη νίκη στην παράταση.

Ένα φινάλε που άφησε πίσω του ένταση, διαμαρτυρίες και καταγγελίες.

Η CAF, με επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πρώτα απ’ όλα ότι το αποτέλεσμα του τελικού παραμένει απολύτως έγκυρο, απορρίπτοντας το αίτημα της μαροκινής ομοσπονδίας.

Παράλληλα, όμως, προχώρησε σε εκτεταμένες πειθαρχικές κυρώσεις τόσο σε ομοσπονδίες όσο και σε πρόσωπα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η Σενεγάλη δέχθηκε το βαρύτερο πλήγμα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πάπε Μπουνα Τιάου τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων για αντιαθλητική συμπεριφορά και δυσφήμηση του αθλήματος, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Δύο βασικοί διεθνείς, ο Ιλιμάν Εντιαγέ και ο Ισμαΐλα Σαρ, τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές έκαστος για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή.

Σε επίπεδο ομοσπονδίας, η σεναγαλέζικη ποδοσφαιρική αρχή καλείται να πληρώσει συνολικά 615.000 δολάρια για τη συμπεριφορά παικτών, τεχνικού επιτελείου και φιλάθλων, καθώς και για τη γενικότερη εικόνα που, σύμφωνα με την CAF, έβλαψε το κύρος της διοργάνωσης.

Ποινές επιβλήθηκαν και στο Μαρόκο, αν και μικρότερης έκτασης.

Ο Ασράφ Χακίμι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγώνων, με τη μία αγ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
7 °C 77%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies