Ρωσία: Ως «ανεπιθύμητο οργανισμό» ταξινόμησε την Deutsche Welle η εισαγγελία Ημερομηνία:
Σήμερα 15/12/2025, 01:56 - Εμφανίσεις: 17
Ως «ανεπιθύμητο οργανισμό» ταξινόμησε η εισαγγελία στη Ρωσία τον ραδιοτηλεοπτικό γερμανικό φορέα Deutsche Welle (εικόνα, επάνω, από corporate.dw.com).
Η κάτω βουλή είχε καλέσει την εισαγγελία να προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση ήδη από τον Αύγουστο του 2024.
«Η ρωσική στάση δεν θα μας αποθαρρύνει», δήλωσε η γενική διευθύντρια της DW Μπάρμπαρα Μάσινγκ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, η εισαγγελία χαρακτήρισε τον γερμανικό φορέα ως «ανεπιθύμητο οργανισμό», απόφαση την οποία χαιρέτισε κατόπιν η Δούμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οποιος συνεργάζεται με «ανεπιθύμητους οργανισμούς» στη Ρωσία διαπράττει έγκλημα και αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή φυλάκισης «Η Ρωσία θα μπορούσε να μας χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητο οργανισμό», αλλά αυτό δεν θα μας αποθαρρύνει.
Αυτή η νέα προσπάθεια φίμωσης των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης δείχνει πόσο λίγο υπολογίζει το καθεστώς την ελευθερία του Τύπου και πόσο φοβάται την ανεξάρτητη ενημέρωση», δήλωσε η κυρία Μάσινγκ και πρόσθεσε ότι «παρά τη λογοκρισία και τον αποκλεισμό των υπηρεσιών μας από τη ρωσική κυβέρνηση, η ρωσόφωνη υπηρεσία της DW έχει σήμερα περισσότερους ανθρώπους από ποτέ».
Θα συνεχίσουμε να δημοσιογραφούμε ανεξάρτητα – για τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και για άλλα θέματα για τα οποία οι πληροφορίες είναι σπάνιες στη Ρωσία, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σχηματίσουν τις δικές τους απόψεις, τόνισε η διευθύντρια της Deutsche Welle.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στη Ρωσία, όποιος συνεργάζεται με «ανεπιθύμητους οργανισμούς» διαπράττει έγκλημα και αντιμετωπίζει βαριά πρόστιμα, ακόμα και ποινή φυλάκισης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ακόμη και η κοινοποίηση περιεχομένου από τα μέσα ενημέρωσης που ταξινομούνται ως «ανεπιθύμητοι οργανισμοί», θεωρείται ποινικό αδίκημα – για παράδειγμα, η κοινοποίηση άρθρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ξένος πράκτορας» Για τους ρώσους πολίτες, η απαγόρευση ...