ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.1°CΝεφώσεις63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ουκρανία: Ο συμβιβασμός και το αίτημα του Ζελένσκι στις συνομιλίες του Βερολίνου

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 126



Σε εξέλιξη βρίσκονται «σημαντικές» συνομιλίες στο Βερολίνο, όπως περιγράφουν μια σειρά από διεθνή ΜΜΕ, ενώ οι Financial Times καταγράφουν ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να κάνει πίσω αναφορικά με το αίτημα ένταξής της στο ΝΑΤΟ, υπό την προϋπόθεση ότι θα της δοθούν ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Ρωσία διεκδικεί ολόκληρο το Ντονμπάς, δηλαδή τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αν και δεν τις ελέγχει ολοκληρωτικά «Μιλάμε για διμερείς εγγυήσεις ασφάλειας μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών — συγκεκριμένα, εγγυήσεις τύπου Άρθρου 5 (σ.σ.

του ΝΑΤΟ), καθώς και εγγυήσεις ασφάλειας για εμάς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και από άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και άλλες», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δημοσιογράφους σε μια ομαδική συνομιλία στο WhatsUp.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το Politico υπογραμμίζει ότι η Ουκρανία και οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών εργάζονται πάνω σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων που έχει συνταχθεί από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνει εδαφικές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν έχει πάρει απάντηση από τον Λευκό Οίκο αναφορικά με τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις του σχεδίου.

Κυριακή και Δευτέρα οι συνομιλίες Τα σχόλια του Ουκρανού προέδρου έρχονται την ώρα που αξιωματούχοι της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας συζητούν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τις προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εν όψει της συνάντησης της Δευτέρας στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των χωρών αυτών.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ έφτασαν στη Γερμανία και πρόκειται να συναντηθούν με τον Ζελένσκι και άλλους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του από το Βερολίνο, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις προετοιμασίες της αντιπροσωπείας της χώρας του και έγραψε:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_mi...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 14.1 °C · 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies