Ο Παναγιώτης Φασούλας σχολίασε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ελληνικό μπάσκετ. Μίλησε για την ΕΟΚ, για τη διοίκησή της και για όσα θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν.
Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο διακεκριμένος πρώην διεθνής μίλησε με έντονη λύπη για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο ο χώρος. Υπενθύμισε ότι είχε από νωρίτερα προειδοποιήσει για τις πρακτικές της διοίκησης Λιόλιου.
Οι δηλώσεις του Φασούλα στο MEGA
Είπε ότι απλώς τους είχε προειδοποιήσει εγκαίρως, βλέποντας συμπεριφορές και πρακτικές. Δεν αισθάνεται ότι δικαιώθηκε. Νιώθει διπλά θλιμμένος και τόνισε πως άνθρωπος του μπάσκετ δεν μπορεί να χαρεί για μια τέτοια τροπή, που βαραίνει και πλήττει το ίδιο το άθλημα.
Αναφέρθηκε σε ψηφοδέλτια με 12 ίδιους σταυρούς, σημειωμένους σαν να είχαν μπει από ένα χέρι. Ζήτησαν, είπε, την αναλυτική εικόνα της εκλογικής διαδικασίας, όμως δεν την έλαβαν ποτέ και τους την αρνήθηκαν. Τους απάντησαν ότι δεν θα τη δώσουν ούτε με εισαγγελική παραγγελία, επειδή την αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία. Θεώρησε επίσης περίεργο να υπολείπεται σε ψήφους ο Φάνης Χριστοδούλου από μια υπάλληλο δημοτικού γυμναστηρίου στο Καρπενήσι.
Ο Φασούλας ζήτησε να αποχωρήσει αμέσως ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ. Την πρόσφατη ανάδειξη νέου προέδρου από τα ίδια μέλη την χαρακτήρισε θράσος.
Περιέγραψε ότι οι διαιτητές, κατά τα λεγόμενά τους, συγκροτούσαν στρατό και γύριζαν την επαρχία, απειλώντας ομάδες πως αν δεν εκλεγεί ο τάδε, στο επόμενο πρωτάθλημα δεν θα περάσουν καλά. Από αυτό, σημείωσε, προκύπτει επηρεασμός. Δήλωσε πίστη στην ελληνική διαιτησία και είπε ότι υπάρχουν ικανοί διαιτητές, τους οποίους θέλουν να αναδείξουν με διαδικασίες αξιοκρατίας.
Έθεσε το ερώτημα για ποιον λόγο προφυλακίζεται κάποιος, διορθώνοντας ότι εννοεί τη σύλληψη: ο λόγος, είπε, είναι να μην τελέσει άλλα αδικήματα. Αναρωτήθηκε πώς άφησαν την Ελληνική Ομοσπονδία να λειτουργεί έως σήμερα και υποστήριξε ότι έπρεπε να έχει σφραγιστεί από την πρώτη ημέρα που προαναγγέλθηκε η σύλληψη.

































