Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε μετά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Προμηθέα με 45-85, στην 4η αγωνιστική της GBL. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ και για την κατάσταση του Γιαν Μοντέρο.
Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα
Χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη συνθήκη στο δεύτερο ημίχρονο. Για ένα διάστημα οκτώ ως δέκα λεπτών, είπε, η ομάδα έπαιξε καλά και άνοιξε τη διαφορά. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν νεαροί παίκτες του Προμηθέα και, όπως ανέφερε, ζήτησε να τους σεβαστούν παίζοντας σοβαρά, τόσο τα παιδιά όσο και τον κόσμο.
Τόνισε ότι υπάρχει υποχρέωση να γίνει αυτό, ιδίως για τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και των άλλων ομάδων, που περιμένει μία φορά τον χρόνο να δει την ομάδα του. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πρόσθεσε, και αυτό ήταν σημαντικό για εμάς. Ήταν, επίσης, παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να γίνει διαχείριση ενόψει της διαβολοβδομάδας.
Για τον Μοντέρο είπε ότι η εικόνα θα φανεί αύριο, στην ατομική προπόνηση, ανάλογα με το πώς θα πάει το πόδι του. Ελπίζει να μπορέσει να παίξει ένα ή δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας όμως ότι η κατάσταση πηγαίνει μέρα με τη μέρα και ότι ό,τι πει τώρα δεν είναι σίγουρο.
Για όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ δήλωσε ότι για τον ίδιο είναι πολύ εύκολο, γιατί θεωρεί πως είναι ευλογημένοι όσοι ασχολούνται με αυτό που αγαπούν. Το μπάσκετ, είπε, είναι πάνω απ’ όλα, και τα παιδιά που έρχονται εκεί, μαζί με τον κόσμο που έχει έρθει για να δει την ομάδα, είναι αυτό που στο τέλος πρέπει να μείνει.

































