Νίκος Αντύπας: Συγκινητικός αποχαιρετισμός από την «Αυτοδιαχείριση» Ημερομηνία:
1/2/2022, 18:16 - Εμφανίσεις: 99
Ανακοίνωση για το θάνατο του Νίκου Αντύπα εξέδωσε η «Αυτοδιαχείριση», ο οργανισμός για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, του ο οποίου ο εκλιπών ήταν πρόεδρος.
Η κηδεία του Αντύπα, που ο θάνατός του συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό χώρο θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό της Αυτοδιαχείρισης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου συνθέτη, ενορχηστρωτή, μουσικού και παραγωγού Νίκου Αντύπα που έφυγε από κοντά μας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.
Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε μία εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, ως μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, εισάγοντας πρωτοποριακά δομικά στοιχεία, σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας (Χ.Αλεξίου, Ά.
Πρωτοψάλτη, Λ.Νικολακοπούλου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Ε.Αρβανιτάκη, Γ.Σπάθας, Θ.Μικρούτσικος, Γ.Νταλάρας, Λ.Παπαδόπουλος, Μαρινέλλα, Ε.Βιτάλη, Γλυκερία, Δ.Μπάσης κ.ά.), ως μέλος των θρυλικών Socrates (Drank the Conium), καθώς και ως παραγωγός δίσκων νεότερων ταλαντούχων καλλιτεχνών.
Παράλληλα, ο Νίκος Αντύπας υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Η Αυτοδιαχείριση» από τον Απρίλιο του 2019, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την εξομάλυνση των προβλημάτων στα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών και υποστηρίζοντας διαρκώς την ενοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου σε μία στέγη.
Πάντα ήρεμος και προσηνής, διατηρούσε τακτική επαφή με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, παρακολουθούσε από κοντά και με ενδιαφέρον την καθημερινή ροή της δουλειάς μας και οργάνωνε τακτικά συναντήσεις με συναδέλφους του δημιουργούς που ενημέρωνε για τις εξελίξεις στον κλάδο και την πρόοδο του Οργανισμού μας.
Ο Νίκος Αντύπας θα μας λείψει ως άνθρωπος με την ευγένεια και την πραότητά του, ως καλλιτέχνης με το ταλέντο και την ιστορία του, ως μία προσωπικότητα που άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κλάδο της συλλογική...