«Το Βανκούβερ» της Άρτεμης Αναστασιάδου ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Βερολίνου Ημερομηνία:
14/1/2022, 21:08 - Εμφανίσεις: 132
Η ταινία μικρού μήκους της ‘Αρτεμις Αναστασιάδου, με τίτλο «Το Bανκούβερ», επιλέχθηκε στο τμήμα Generation Kplus της 72ης Berlinale.
Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό.
«Το Βανκούβερ», μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης.
Η ταινία θα κάνει τη διεθνή της πρεμιέρα στη φετινή Berlinale, και ειδικότερα στο πρόγραμμα Generation Kplus, που απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά και νέους.
Αποτελεί ένα εμβληματικό ευρωπαϊκό φεστιβάλ, όπου αναδεικνύονται δυναμικά ταινίες για παιδιά και νέους, για να πάρουν μετά τον δρόμο τους προς το κύκλωμα των φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου του κόσμου.
Από τη Θεσσαλονίκη στο Βερολίνο Η ‘Αρτεμις Αναστασιάδου είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτρια από τη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.
Η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της, «I am Mackenzie», έκανε πρεμιέρα και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του τμήματος Texas Short στο SXSW2019, καθώς και το Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το «I am Mackenzie» προβλήθηκε διεθνώς σε περισσότερα από 100 φεστιβάλ, ανάμεσά τους στο BFI και το POFF Black Nights.
«Το Βανκούβερ» είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει στην ελληνική ύπαιθρο και ακολουθεί μια νεορεαλιστική προσέγγιση.
Η ‘Αρτεμις Αναστασιάδου εργάστηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας, χρησιμοποιώντας ερασιτέχνες ηθοποιούς και εντάσσοντας το τοπίο, τους τοπικούς θρύλους και την πραγματικότητα του τόπου στην αφήγησή της.
Η ταινία έχει θέσει υπό διερεύνηση ζητήματα όπως η αδελφική αγάπη, η απώλεια, η μετανάστευση, η ανεργία και η ρύπανση του περιβάλλοντος στην περιφέρεια της Ελλάδας, μέσα απ’ τα μάτια ενός εντεκάχρονου κοριτσιού.
Η ‘Αρτεμις Αναστασιάδου γράφει για την επιλογή της ταινίας της απ’ τη Berlinale: «Λένε ότι η κάθε ταινία έχει και το ιδανικό φεστιβάλ για την πρεμιέρα της.
Εγώ δε θα μπορούσα να φανταστώ ένα πιο κατάλληλο τμήμα από το Berlinale Generation για τη δι...