ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.1°CΣχεδόν αίθριος49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

O Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για συμβιβασμό με την Ρωσία, ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 29



Ο πρόεδροςτης Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για συμβιβασμό όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών και ενέργειας, σύμφωνα με την ουκρανική ιστοσελίδα Mezha, ενώ και ο Kyiv Independent επαληθεύει από ξεχωριστή πηγή πως ο Ζελένσκι επιθυμεί «μια πιθανή εκεχειρία στον αέρα, είτε με έμφαση στις ενεργειακές υποδομές είτε με πλήρη παύση των αεροπορικών επιθέσεων».

Ο Ζελένσκι θεωρεί πως οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξάνονται καθώς οι διαδρομές της Μαύρης Θάλασσας περιορίζονται, ασκώντας εκ νέου πίεση στο Κίεβο και τη Μόσχα να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να αναλάβουν δράση για το παγκόσμιο καλό.Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών και την ενέργεια.

Τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά είναι σημαντικά όχι μόνο για την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά και για την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, χώρες σε ολόκληρη την Ασία και άλλα έθνη.

«Τα σιτηρά και η ενέργεια αποτελούν οδυνηρά ζητήματα για την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαστε έτοιμοι να βρούμε έναν συμβιβασμό σε αυτό το θέμα» φέρεται να δήλωσε στην ουκρανική Mezha.

Την ίδια στιγμή οι επιθέσεις στο Κίεβο εντείνονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως κόντρα στους συμμάχους του, κυρίως τις ΗΠΑ, ήταν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που ξεκίνησε τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους, ώστε να στερήσει το εισόδημα από εξαγωγές καυσίμων στη Ρωσία, καθώς θεωρεί τις ενεργειακές εξαγωγές ως τη βασική πηγή χρηματοδότησης του πολέμου.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αντίστοιχα η Μόσχα έχει εστιαστεί στην καταστροφή ουκρανικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και υποσταθμών, στα πλαίσια προσπάθειας να επιφέρει διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διεθνές αναλυτές και η Ουκρανία πιστεύουν πως η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της εν όψει του χειμώνα.

Τον χειμώνα του 2025 – 2026, το Κίεβο αντιμετώπισε μια μεγάλη ρωσική εκστρα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 20.1 °C · 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies