Συνεχίζει να βελτιώνει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στα χρονικά του ποδοσφαίρου ο Καζουγιόσι Μιούρα! Ο θρυλικός Ιάπωνας πέτυχε δύο γκολ με πέναλτι στη νίκη της Φουκουσίμα Γιουνάιτεντ με 7-0 επί της Ογιάμα για το Κύπελλο Ιαπωνίας και στα 59 του, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στα χρονικά της παλαιότερης διοργάνωσης κυπέλλου της Ιαπωνίας, στην 106η έκδοσή της.
Βεβαίως είναι και συνολικά ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε επαγγελματικό παιχνίδι, με το συγκεκριμένο ρεκόρ να είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτό που μόνο ο ίδιος θα καταφέρει να σπάσει στο μέλλον.
Ο «Βασιλιάς Κάζου», όπως είναι γνωστός ο Μιούρα στην Ιαπωνία, είχε ήδη σκοράρει στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε περισσότερα από ένα γκολ σε έναν αγώνα από τότε που βρήκε δίχτυα για την αυστραλιανή ομάδα, Σίδνεϊ FC τον Νοέμβριο του 2005.1) Kazuyoshi Miura scored a competitive goal at 59 years old.
Literally TODAY, the Japanese legend scored for Fukushima United at 59 years, extending his record as the oldest goalscorer in professional football.
pic.twitter.com/ohcvYsnmF3 — DebatableFootballOpinions (@DebatableFO) August 19, 2026 document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο Μιούρα εξήγησε ότι εξασκείται στα πέναλτι σχεδόν καθημερινά μετά τις προπονήσεις της ομάδας.
«Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έλθει η σειρά σου», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τελευταίο του κατόρθωμα και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό εξασκούμαι συνεχώς και χαίρομαι που αυτή η προσπάθεια καταλόγισε καρπούς.
Υπήρχε μια ιδιαίτερη, ήρεμη ατμόσφαιρα, χωρίς καμία αποδοκιμασία από τους αντίπαλους οπαδούς.
Ένιωσα όλα τα βλέμματα πάνω μου.
Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να βάλω την μπάλα στα δίχτυα υπό αυτές τις συνθήκες».
Επισημαίνεται ότι το νέο ρεκόρ του Μιούρα στο Κύπελλο Ιαπωνίας κατέρριψε το παλαιότερο για… μόλις 18 χρόνια, αφού ο αμέσως προηγούμενος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει γκολ στην ιστορία του Emperor’s Cup, ήταν ο Σίντζι Όνο, τότε στα 41 ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































