Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
2 °C 65%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Φελίπε Λουίς: Ο αρχιτέκτονας της χρυσής σεζόν της Φλαμένγκο
Ημερομηνία: Σήμερα 31/12/2025, 17:12 - Εμφανίσεις: 9



Η χρονιά 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων της Φλαμένγκο και ολόκληρου του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής.

Ο Φελίπε Λουίς, πρώην αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, μετατράπηκε μέσα σε λίγους μήνες σε ηγέτη και σύμβολο επιτυχίας, κατακτώντας με την ομάδα του τη Λιμπερταδόρες, το πρωτάθλημα Βραζιλίας, τη Σούπερ Καπ και το Καριόκα.

Η αναγνώριση αυτή ήρθε επισήμως με την ανάδειξή του ως καλύτερου προπονητή της Αμερικής στην 40ή έκδοση της δημοφιλούς ψηφοφορίας «América le responde», με το 72% των ψήφων 264 δημοσιογράφων από 16 χώρες να τον τοποθετούν στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του προπονητές με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις.

Η πορεία του Λουίς προς την κορυφή δεν ήταν ξαφνική.

Ύστερα από την επιτυχημένη θητεία του στην ομάδα Νέων της Φλαμένγκο και την κατάκτηση της Διηπειρωτικού κόντρα στον Ολυμπιακό το 2024, ανέλαβε την πρώτη ομάδα σε μια κρίσιμη στιγμή για τον σύλλογο.

Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να ενώσει το ρόστερ, να εμπνεύσει τους παίκτες και να δημιουργήσει ένα σύνολο που δεν γνώρισε ήττα στα μεγάλα παιχνίδια, με συνέπεια η ομάδα να κυριαρχήσει σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετείχε.

Η τακτική του, η ικανότητά του να διαχειρίζεται κρίσεις και η προσωπική του σχέση με τους ποδοσφαιριστές έγιναν αντικείμενο συζήτησης και μελέτης σε όλη την ήπειρο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η διάκριση αυτή τον καθιστά τον έκτο Βραζιλιάνο προπονητή που κατακτά τον τίτλο του καλύτερου της Αμερικής, σε μια λίστα όπου περιλαμβάνεται θρυλικά ονόματα όπως οι Σεμπαστιάο Λαζαρόνι, Τέλε Σαντάνα, Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, Τίτε και Φερνάντο Ντίνις.

Παράλληλα, η ψηφοφορία ανέδειξε και τον νέο «Βασιλιά της Αμερικής» στο ποδόσφαιρο, με τον Ουρουγουανό Γιοργκιάν ντε Αρράσκαετα, επίσης από τη Φλαμένγκο, να συγκεντρώνει το 62,8% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι και τρίτο τον Αδριαν Μαρλαβίγια Μαρτίνες.

Η ιστορία του Λουίς είναι περισσότερο από ένα αθλητικό κατόρθωμα· είναι η επιβεβαίωση πως η επιμονή, η προσήλωση και ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
2 °C 65%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies