«Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος Ημερομηνία:
25/7/2025, 17:44 - Εμφανίσεις: 14
Τίτλοι τέλους για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 38 του.
Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε στη διάρκεια της καριέρας του και φυσικά τις ομάδες που αγωνίστηκε.
Ο Έλληνας εξτρέμ αγωνίστηκε σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή) ενώ μέτρησε πάνω από 500 συμμετοχές και 100 γκολ τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Ο Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2005 σε ηλικία 19 χρόνων, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο επισήμανε 63 συμμετοχές, 10 γκολ και 3 ασίστ.
Το 2008 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του.
Με τους «πράσινους» πραγματοποίησε 131 εμφανίσεις, πέτυχε 25 γκολ, διένειμε 13 ασίστ και κατέκτησε το νταμπλ του 2010, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Champions League.
Από το 2013 έως το 2016 αγωνίστηκε στην Ιταλία, σε Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια, έχοντας 75 συμμετοχές στη Serie A με 6 γκολ και 9 ασίστ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το 2016 επέστρεψε δανεικός στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία σε 83 συμμετοχές επισήμανε 24 γκολ και 10 ασίστ, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2018.
Ακολούθησε ο Ολυμπιακός το 2020, όπου κατέγραψε 34 συμμετοχές με 10 γκολ και 2 ασίστ, πανηγυρίζοντας το νταμπλ με τους «ερυθρόλευκους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Μετά φόρεσε τη φανέλα του Ατρομήτου (26 συμμετοχές, 4 γκολ) και της Ανόρθωσης (53 συμμετοχές, 15 γκολ), προτού επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη.
Η τελευταία του σεζόν ήταν η περσυνή με τη φανέλα του Ηρακλή μετρώντας 18 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ.