Ο Νόρις την pole position στην Αυστραλία Ημερομηνία:
28/6/2025, 19:12 - Εμφανίσεις: 11
Μετά το… διάλειμμα του Καναδά, το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα επέστρεψε στον «αστερισμό» της McLaren, η οποία κυριάρχησε στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι Αυστρίας.
Ο Βρετανός Λάντο Νόρις ήταν ο ταχύτερος για τρίτη φορά φέτος και θα εκκινήσει από την pole pοsition στον αυριανό (29/6) αγώνα, που είναι ο 11ος της χρονιάς, ενώ ο Αυστραλός «ομόσταυλός» του και πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Οσκαρ Πιάστρι, θα βρεθεί στην τρίτη θέση της αφετηρίας.
Ανάμεσά στα δύο μονοθέσια της βρετανικής ομάδας «τρύπωσε» η Ferrari, με τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον πλασαρίστηκε τέταρτος.
Η… γηπεδούχος Red Bull δεν τα πήγε καθόλου καλά, με τον Μαξ Φερστάπεν να περιορίζεται στην έβδομη θέση (μετά από τέσσερις διαδοχικές pole position τα προηγούμενα χρόνια) και τον Γιούκι Τσουνόντα να μένει εκτός από το πρώτο κιόλας σκέλος.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη συμμετοχή στο Q3 του Βραζιλιάνου Γκάμπριελ Μπορτολέτο με Sauber, ο οποίος θα αναζητήσει αύριο τους παρθενικούς βαθμούς του στο πρωτάθλημα ξεκινώντας από την όγδοη θέση.
Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών στο Grand Prix Αυστρίας έχει ως εξής: 1.