Επίσημο: Νέος προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ο Γκατούζο (pic) Ημερομηνία:
15/6/2025, 17:40 - Εμφανίσεις: 8
Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ενώ πιο νωρίς είχε επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές και ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.
Ο νέος προπονητής θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 11 π.μ.
σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρώμης.
Το όνομα του Γκατζούζο δεν έχει κάνει ιδιαίτερο γκελ στους Ιταλούς, παρά το γεγονός πως είναι συνυφασμένος με τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.
«Ο Γκατούζο είναι σύμβολο του ιταλικού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα και συμπλήρωσε πως «το μπλε γι’ αυτόν είναι σαν δεύτερο δέρμα.
Τα κίνητρά του, ο επαγγελματισμός του και η εμπειρία του θα είναι θεμελιώδη για την αντιμετώπιση των επόμενων υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας.
Έχοντας επίγνωση της σημασίας του στόχου που θέλουμε να επιτύχουμε, τον ευχαριστώ για τη διαθεσιμότητα και την απόλυτη αφοσίωση με την οποία αποδέχτηκε αυτή την πρόκληση, μοιράζοντας το έργο της FIGC για τη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας, όπου η μπλε φανέλα έχει στρατηγική κεντρική θέση».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η σχετική ανάρτηση: googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Bentornato 𝑮𝒆𝒏𝒏𝒂𝒓𝒐 𝑮𝒂𝒕𝒕𝒖𝒔𝒐 CT della Nazionale 🇮🇹💙🔥 ➡ https://t.co/YljUd5ExkB#Nazionale #Azzurri #VivoAzzurro pic.twitter.com/FE3QMmsnla — Nazionale Italiana ⭐⭐⭐⭐ (@Azzurri) June 15, 2025googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο Γκατούζο ως προπονητής έχει περάσει από Σιόν, Παλέρμο, ΟΦΗ, Πίζα, Μίλαν, Νάπολι, Βαλένθια, Μαρσέιγ και Χάιντουκ Σπλιτ, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια.
Ως ποδοσφαιριστής έχει γράψει 73 συμμετοχές με 1 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ έχει κατακτήσει το Μουντιάλ του 2006.
Πλέον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αντικαθιστώντας τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, με σκοπό την αγωνιστική αναμόρφωση και άνοδο της «Σκουάντρα Ατζούρα»...