Η αποθέωση για την Άστον Βίλα και ο… Ολυμπιακός Ημερομηνία:
1/6/2025, 17:40 - Εμφανίσεις: 24
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από την έναρξη του χθεσινού τελικού του Champions League πως η «μάχη» της Παρί με την Ίντερ, θα μετατρέπονταν (και μάλιστα από πολύ νωρίς) σε… περίπατο.
Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, για να βρίσκουν πεδίο εφαρμογής τα… απίθανα σενάρια στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου και οι Παριζιάνοι διέλυσαν τους «νερατζούρι», κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.
Το εντυπωσιακό 5-0 με το οποίο επικράτησε η γαλλική ομάδα, ήταν το επιστέγασμα μιας θριαμβευτικής πορείας καθώς για να φτάσει στον τελικό η ομάδα του Παρισιού, χρειάστηκε να κοντραριστεί με τρεις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Και κατάφερε να αποκλείσει και τις τρεις (Λίβερπουλ, Άστον Βίλα και Άρσεναλ) κι έχει ιδιαίτερη σημασία να σταθεί κάποιος στις δηλώσεις που έκανε ο Ισπανός προπονητής, λίγη ώρα έπειτα από την θριαμβευτική κατάκτηση του Champions League από την Παρί.
Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιχνίδια με την Άστον Βίλα και την Λίβερπουλ, λέγοντας πως η Παρί συνάντησε πολλές δυσκολίες και στις δύο αυτές «μάχες».
Τι δήλωσε λοιπόν για την Άστον Βίλα και την ρεβάνς με τους «χωριάτες» ο Λουίς Ενρίκε; «Η Βίλα μας προκάλεσε πολλά θέματα και ήταν μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η τοποθέτηση του Ισπανού προπονητή της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, είναι αποκαλυπτική για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η γαλλική ομάδα στα ματς με την Βίλα και ειδικότερα στην ρεβάνς στο Μπέρμιγχαμ.
Η Παρί τα βρήκε πολύ σκούρα στο Βίλα Παρκ κι αν δεν ήταν ο Τζίτζι Ντοναρούμα, δεν θα είχε καταφέρει ν’ αποκλείσει τους «χωριάτες».
Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν αυτός που χάρισε, με τις εντυπωσιακές και δύσκολες αποκρούσεις του, το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι και προηγήθηκαν 2-0 στη...