ΚΑΙΡΟΣ · LIVE11.6°CΤοπικά νέφη50% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πύραυλοι των Χούθι προς το Ριάντ αναχαιτίστηκαν, ζημιές στον πύργο της Aramco

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Πύραυλοι των Χούθι προς το Ριάντ αναχαιτίστηκαν, ζημιές στον πύργο της Aramco

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία, που μάχεται τους Χούθι της Υεμένης, ανακοίνωσε την αναχαίτιση και την καταστροφή δύο βαλλιστικών πυραύλων. Τους εκτόξευσε σήμερα η οργάνωση προς το Ριάντ. Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν στη σαουδαραβική πρωτεύουσα.

Λίγο πριν από τις εκρήξεις η πολιτική προστασία της Σαουδικής Αραβίας είχε προειδοποιήσει για την περιοχή του Ριάντ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Οι αρχές ανακοίνωσαν έπειτα ότι ο κίνδυνος είχε παρέλθει.

Ο συνασπισμός γνωστοποίησε κατόπιν ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο πυραύλους κρουζ, οι οποίοι είχαν εκτοξευθεί προς το Ριάντ και προς το νότιο τμήμα της χώρας.

Στο στόχαστρο το οικονομικό κέντρο του Ριάντ, ζημιές σε κτίριο της Aramco

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σήμερα στοχοποιήθηκε το οικονομικό κέντρο του Ριάντ. Ζημιές υπέστη το κτίριο που ανήκει στον κολοσσό Aramco, μετά τη δήλωση του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία ότι αναχαίτισε πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας για το οικονομικό κέντρο της πόλης, το King Abdullah Financial District (KAFD), δήλωσε: «Ο πύργος της Aramco στο KAFD έγινε στόχος, αυτό είναι βέβαιο». Άλλοι δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι είδαν ζημιές στο κτίριο.

Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Υεμένη από βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας

Από το 2014 η πρωτεύουσα Σανάα και το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Υεμένης βρίσκονται στα χέρια των Χούθι. Το κίνημα είχε εκδιώξει τότε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής στρατιωτικής συμμαχίας διαφόρων αραβικών κρατών, επενέβη στον πόλεμο για να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε χθες η Σαουδική Αραβία κατά του χωριού Μπάνι Χουσάις, κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 39. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της οργάνωσης των Χούθι.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies