Τέσσερις εκρήξεις έγιναν στο Μπαντάρ Τζασκ, πόλη και λιμάνι στο νότιο Ιράν, και δύο ακόμη στο νησί Κεσμ, σύμφωνα με τα ιρανικά FARS και IRNA αντίστοιχα. Από το λιμάνι Μπαντάρ Καμίρ, βόρεια του Κεσμ, υπάρχουν αναφορές για επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων. Τουλάχιστον δύο πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 20 λεπτά.
Το IRIB επιβεβαιώνει εκρήξεις στο λιμάνι του Τζασκ, στην πόλη Σιρίκ, στο Μπαντάρ Αμπάς και στη νήσο Κεσμ, στο νότιο Ιράν. Το Tasnim υποστηρίζει ότι στη νήσο Κεσμ δεν σημειώθηκαν εκρήξεις και ότι αυτές προήλθαν από τα Στενά του Ορμούζ.
Τουλάχιστον μερικές από τις εκρήξεις ήταν εκτοξεύσεις αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ προς τα Στενά του Ορμούζ. Μάρτυρες έχουν περιγράψει εκρήξεις στα στενά. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι επιθέσεις στο Μπαντάρ Τζασκ έγιναν πρώτες ή αν προηγήθηκαν επιθέσεις εναντίον πλοίων και ακολούθησαν πλήγματα στα λιμάνια του Ιράν.
Στην περίπτωση της νήσου Κεσμ, πρώτα εμφανίστηκε πληροφορία για εκτόξευση πυραύλου και έπειτα αναφορά για εκρήξεις στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Φωτογραφία δείχνει φωτιά στο λιμάνι Τζασκ του νότιου Ιράν.
Στο Μπαντάρ Τζασκ και στη νήσο Κεσμ κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν εκτοξευτές πυραύλων κατά πλοίων και εδάφους-αέρος, στις ναυτικές βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν.
Πληροφορίες από το Ιράν αναφέρουν ότι από το Μπαντάρ Αμπάς, στην παράκτια περιοχή του νότιου Ιράν, εκτοξεύθηκε πύραυλος εδάφους-αέρος προς στρατιωτικό αεροσκάφος, χωρίς να υπάρξουν αντίποινα.

































