ΚΑΙΡΟΣ · LIVE12.6°CΤοπικά νέφη44% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Προσωπικά δεδομένα του Αντόνιο Ταγιάνι και της οικογένειάς του στο σκοτεινό διαδίκτυο

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Προσωπικά δεδομένα του Αντόνιο Ταγιάνι και της οικογένειάς του στο σκοτεινό διαδίκτυο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι προσωπικά του στοιχεία, μαζί με δεδομένα μελών της οικογένειάς του, δημοσιοποιήθηκαν στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, στις 7 Νοεμβρίου 2026, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει. Θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες. Την επίθεση την απέδωσε στη θέση της Ιταλίας για την Ουκρανία.

Όπως έγραψε, εγκληματίες του κυβερνοχώρου διακινούν εδώ και ημέρες τα προσωπικά του δεδομένα στο σκοτεινό διαδίκτυο και αναζητούν κι άλλες πληροφορίες, εκθέτοντάς τον σε νέες απειλές και εκφοβισμούς. Στην υπόθεση μπλέκουν και την οικογένειά του, ενώ υπάρχουν πρόθυμοι να πληρώσουν για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ίδιο και τους οικείους του.

Η αντίδρασή του, σύμφωνα με την ανάρτηση, είναι απλή: δεν θα εκφοβιστεί με κανέναν τρόπο. Θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την υπεράσπιση του υπουργείου του και της Ιταλίας και θα δυναμώνει συνεχώς τους δεσμούς και τη συνεργασία με τους συμμάχους, ώστε η προστασία να είναι κοινή.

Πολιτική αιτία της στοχοποίησής του θεωρεί τη στάση της χώρας στο ουκρανικό. Η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός κυρίαρχου κράτους και η καθαρή στήριξη στη δημοκρατία και την ανεξαρτησία ενός έθνους, σημείωσε, είναι επικίνδυνη για αυτές τις εγκληματικές οντότητες. Οι κινήσεις τους, πρόσθεσε, αποτελούν και αντίδραση στις ενέργειες που εδώ και μήνες έχουν οργανωθεί για την προστασία της κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη Φαρνεζίνα, όπως ανέφερε, η αντιμετώπιση των απειλών γίνεται με σοβαρότητα. Από την 1η Ιανουαρίου έχει συστήσει «διεύθυνση cyber», με στόχο την προστασία από ηλεκτρονικές εισβολές φορέων που συχνά συνδέονται, με κάποιον τρόπο, με εχθρικές κρατικές οντότητες. Η υπηρεσία είναι επιχειρησιακή και συνδεδεμένη με τους συμμάχους.

Η επιλογή τους και η αποστολή του, έγραψε, έχουν εκπληρωθεί. Θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ασφάλειά τους και να αμύνονται απέναντι στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, με την πεποίθηση ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να προστατευθούν ο ιταλικός λαός και η χώρα.

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρει ότι οι φιλορώσοι χάκερ Noname 057(16) είχαν γνωστοποιήσει ήδη πριν από δύο εβδομάδες πως ήταν έτοιμοι να πληρώσουν, μέσω διαδικτύου, όποιον μπορούσε να τους προμηθεύσει πληροφορίες για τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, τον επικεφαλής της εισαγγελίας της Ρώμης Φραντσέσκο Λο Βόι και τον υπεύθυνο της ιταλικής αστυνομικής διεύθυνσης κατά του ηλεκτρονικού και διαδικτυακού εγκλήματος Ιβάνο Γκαμπριέλι.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για υβριδική επίθεση και αναφέρει ότι η εισαγγελία της Ρώμης διεξάγει σχετική έρευνα.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Αντόνιο Ταγιάνι. Τόνισε ότι η υπόθεση είναι σοβαρή και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies