Μετά την ήττα από τη Ρεάλ στο «Clásico», η Μπαρτσελόνα πήρε εμφατική νίκη με έξι τέρματα. Ραφίνια και Γιαμάλ βρέθηκαν σε κέφια και σκόραραν από δύο φορές ο καθένας. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ επικράτησε 6-1 της Αλαβές στο «Καμπ Νου», στην 11η αγωνιστική της La Liga, και έμεινε στην κορυφή με προβάδισμα δύο βαθμών από την Ατλέτικο. Εκείνη θα υποδεχτεί τους Καταλανούς την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, σε ντέρμπι κορυφής.
Οι Καταλανοί μπήκαν σαρωτικά. Στο 6′ ο Πέδρι έβγαλε εντυπωσιακή κάθετη πάσα στον Φερμίν, εκείνος γύρισε την μπάλα στον Ραφίνια και το 1-0 ήρθε από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια ο Πέρεθ και ο Μπογέ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 22′ ο Φερμίν εκτέλεσε διαγώνια, μετά από ασίστ του Γιαμάλ, και έκανε το 2-0.
Στο 32′ και στο 33′ Ραφίνια και Γιαμάλ αστόχησαν σε ευκαιρίες που έμοιαζαν χρυσές. Στο 41′ ο Ραφίνια, με νέα πάσα του Φερμίν, πέτυχε το 3-0. Το 4-0 ήρθε στο 45+1′, με εκτελεστή τον Γιαμάλ.
Στο 63′ ο Γιαμάλ αξιοποίησε ασίστ του Ζεσούς για το 5-0. Η εντυπωσιακή κάθετη του Ρόδρι στο 79′ βρήκε στον χώρο τον Γκόρντον, που με όμορφο τσίμπημα διαμόρφωσε το 6-0. Στο 84′ ο Μαριάνο εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ρόδρι και έγραψε το τελικό 6-1.
Στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν οι Γιοάν Γκαρσία, Κουμπαρσί, Φαρίνιας (61′ Μπαλντέ), Ντε Γιονγκ (83′ Μαρτίν), Κανσέλο, Πέδρι (46′ Μπερνάλ), Ρόδρι, Φερμίν, Γιαμάλ (73′ Γκόρντον), Αντεγέμι και Ραφίνια (61′ Ζεσούς).
Η Αλαβές παρατάχθηκε με τους Σιβέρα, Ότο, Τενάλια, Γούσι, Κόσκι, Άνχελ Πέρεθ (74′ Μαριάνο Ντίας), Γκεβάρα, Προτεσόνι (46′ Τόνι Μαρτίνεθ), Ντένις Σουάρεθ (55′ Μάνιας), Ρεμπάς (55′ Ιμπάνιεθ) και Μπογέ (74′ Νοβόα).
Η Μπέτις ξανά στις νίκες
Παρότι απέδωσε καλά μόνο σε ένα ημίχρονο, η Μπέτις κέρδισε 2-1 τη Μάλαγα στο «Εστάντιο ντε λα Καρτούχα». Με τη νίκη κατοχύρωσε θέση στην πρώτη τετράδα και ταυτόχρονα άφησε την αντίπαλό της στην τελευταία θέση.
Στο 38′ ο Μπάρτρα με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Ισκο, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Φορνάλς πρόλαβε όλους στο ριμπάουντ και έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσαν, καθώς στο 68′ ο Νίνο με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Μέχρι το τέλος το σκορ δεν μεταβλήθηκε, αν και ο Εζαλζούλι είδε το σουτ του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.
Αποτελέσματα και υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της La Liga
Παρασκευή (30/10)
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 0-1
Σάββατο (31/10)
Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα 3-0
Μπέτις-Μάλαγα 2-1
Μπαρτσελόνα-Αλαβές 6-1
Κυριακή (1/11)
Χετάφε-Σεβίλλη (15:00)
Ράσινγκ-Ρεάλ Μαδρίτης (17:15)
Έλτσε-Βαλένθια (19:30)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)
Δευτέρα (2/11)
Ντεπορτίβο-Οσασούνα (22:00)
Βαθμολογία της La Liga
Πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Τετάρτη (06/11)
Σεβίλλη-Αλαβές (22:00)
Σάββατο (07/11)
Μάλαγα-Ρασίνγκ Σανταντέρ (15:00)
Εσπανιόλ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (17:15)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:30)
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Κυριακή (08/11)
Έλτσε-Ρεάλ Μπέτις (15:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγιεκάνο (17:15)
Θέλτα-Λεβάντε (19:30)
Βιγιαρεάλ-Χετάφε (19:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (22:00)

































