ΚΑΙΡΟΣ · LIVE12.3°CΝεφώσεις67% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Διατάχθηκε έρευνα στη Βραζιλία για πιθανά ξένα κεφάλαια στην εκστρατεία του Φλάβιο Μπολσονάρο

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Διατάχθηκε έρευνα στη Βραζιλία για πιθανά ξένα κεφάλαια στην εκστρατεία του Φλάβιο Μπολσονάρο

Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για ενδεχόμενη χρηματοδότηση από το εξωτερικό της προεκλογικής εκστρατείας του ακροδεξιού υποψηφίου Φλάβιο Μπολσονάρο. Ο γιος του πρώην προέδρου Ζαΐρ έχασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο δικαστής Φλάβιο Ντίνο αναφέρθηκε και σε άλλες πιθανές μορφές ανάμιξης, όπως η «χειραγώγηση» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με τη Meta. Πριν από τις εκλογές, η ομάδα του Λούλα είχε κατηγορήσει τη μητρική εταιρεία των Facebook, WhatsApp και Instagram για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία και, ειδικότερα, για απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων υπέρ του Φλάβιο Μπολσονάρο.

Πιθανή ξένη προέλευση κεφαλαίων για τον Μπολσονάρο

Ο δικαστής ζήτησε η έρευνα να εστιάσει στην «πιθανή προέλευση, ροή και προορισμό ξένων κεφαλαίων», όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επισήμανε ότι αίτημα ελέγχου των οικονομικών της εκστρατείας του Φλάβιο Μπολσονάρο είχε κατατεθεί από πολλά μέρη. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα και το Εργατικό Κόμμα.

Το δικαστήριο καλεί την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να εξακριβώσει εάν το Rockbridge Network, μια αμερικανική συντηρητική ομάδα, «συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις με στόχο την απόκτηση οικονομικής υποστήριξης για την προεδρική εκστρατεία του Φλάβιο Μπολσονάρο».

Ο δικαστής Ντίνο έδωσε επίσης εντολή να διερευνηθούν υποψίες για «σκόπιμες ασυμμετρίες και αλγοριθμική χειραγώγηση από εταιρείες του διαδικτύου με στόχο την εύνοια ή την πρόκληση βλάβης υποψηφιοτήτων στην εκλογική διαδικασία της Βραζιλίας».

Στο μεσοδιάστημα των δύο γύρων, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Λούλα ντα Σίλβα είχε καταθέσει καταγγελία στο εκλογοδικείο για φερόμενη ανάμιξη της Meta. Η κατηγορία είναι ότι η εταιρεία περιορίζει την κυκλοφορία του περιεχομένου του Λούλα στις πλατφόρμες Instagram και WhatsApp.

Ο Τραμπ και η Βραζιλία

Ο αριστερός πρόεδρος επανεξελέγη την Κυριακή με 52% των ψήφων. Στην προεκλογική εκστρατεία πρόβαλε την εθνική κυριαρχία και κατηγόρησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι επιχείρησε να επέμβει στις εκλογές.

Ύστερα από την εκλογική νίκη του Λούλα ντα Σίλβα, ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τον χαρακτηρισμό «στημένες» στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας. Την ίδια περίοδο, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, συνεχάρη τον Λούλα για την επανεκλογή του σε τέταρτη, μη συνεχόμενη θητεία.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies