ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.1°CΒροχή88% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κέιν, Εμπαπέ και Γιαμάλ τα φαβορί στην τελετή της Χρυσής Μπάλας στο Λονδίνο

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Κέιν, Εμπαπέ και Γιαμάλ τα φαβορί στην τελετή της Χρυσής Μπάλας στο Λονδίνο

Απόψε, 26/10 στις 22:00, το Λονδίνο φιλοξενεί την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026 και η αγωνία μένει μεγάλη. Τα τρία μεγάλα φαβορί είναι ο απίθανος σκόρερ Χάρι Κέιν, ο ρέκορντμαν Κιλιάν Εμπαπέ και ο νεαρός «μάγος» Λαμίν Γιαμάλ.

Οι φήμες, όπως κάθε χρόνο, θα φουντώσουν και θα απλωθούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώσπου αργά το βράδυ να αποκαλυφθεί ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του ποδοσφαίρου. Η τελετή αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας, σε κομψό θέατρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο διοργανωτής France Football έχει μεταφέρει εκεί, κατ’ εξαίρεση, τη γιορτινή βραδιά της 70ής έκδοσης του έγκριτου ατομικού βραβείου. Παρέλαση σε κόκκινο χαλί, μουσικές παραστάσεις και δευτερεύοντα βραβεία, όπως του καλύτερου νέου παίκτη και του καλύτερου τερματοφύλακα, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. Οι κατατάξεις θα γίνονται γνωστές σταδιακά, με κορύφωση την ανακοίνωση των νικητών.

Σαφές φαβορί που θα διαδεχθεί τον Γάλλο Ουσμάν Ντεμπελέ και την Ισπανίδα Αϊτάνα Μπονμάτι, νικήτρια των τριών τελευταίων ετών, δεν έχει προκύψει. Για την παίκτρια της Μπαρτσελόνα είναι βέβαιο ότι θα αφήσει το στέμμα ύστερα από τη σεζόν 2025-2026, που διακόπηκε λόγω τραυματισμού. Ο σταρ επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν διατήρησε τον τίτλο του στο Champions League, οι ατομικές του εμφανίσεις όμως δεν ήταν εξίσου εκθαμβωτικές.

Οι τρεις που ξεχωρίζουν για τη «Χρυσή Μπάλα»

Στα εντυπωσιακά στατιστικά δεσπόζει ο Άγγλος επιθετικός Χάρι Κέιν. Πέτυχε 61 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, αριθμός που φτάνει τα 73 αν συνυπολογιστούν και τα τέρματα με την εθνική Αγγλίας, τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Σε μία μόνο σεζόν περισσότερα γκολ έχει πετύχει μόνο ο Λιονέλ Μέσι, 82 την περίοδο 2010-2011.

Ο 33χρονος αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» έχει, μεταξύ άλλων, απέναντί του τον 27χρονο Κιλιάν Εμπαπέ και τον Λαμίν Γιαμάλ, 19 ετών. Οι δύο σούπερ σταρ εξέφρασαν δυνατά και με σαφήνεια την άποψή τους στον Τύπο, πριν κλείσει η ψηφοφορία.

«Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από εμένα την περασμένη σεζόν», δήλωσε ο Γάλλος. Ήταν πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα με 25 γκολ, στο Champions League με 15 και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 22 τέρματα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δέκα που πέτυχε στο Μουντιάλ του 2026. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, δεν έχει κερδίσει τίποτα σε συλλογικό ή διεθνές επίπεδο. Δεν ισχύει το ίδιο για τον νεαρό εξτρέμ της Μπαρτσελόνα Λαμίν Γιαμάλ, που κατέκτησε την La Liga και, πάνω απ’ όλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η «Χρυσή Μπάλα» κρίνεται από δημοσιογράφους, έναν ανά χώρα, που εκπροσωπούν τις 100 κορυφαίες χώρες στην κατάταξη της FIFA για τους άνδρες και τις 50 κορυφαίες για τις γυναίκες. Τα κριτήρια, με φθίνουσα σειρά, είναι η ατομική απόδοση και η αποφασιστικότητα, τα ομαδικά αποτελέσματα και επιτεύγματα και, τελευταία, η συμπεριφορά του παίκτη.

Στους τριάντα υποψηφίους περιλαμβάνονται επίσης ο αρχηγός των παγκόσμιων πρωταθλητών Ρόδρι, ο συμπατριώτης του Φαμπιάν Ρουίζ, ο Γεωργιανός εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν Χβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οκτώ φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» Λιονέλ Μέσι και ο διεθνής Γάλλος Μίκαελ Ολίσε. Ο Ολίσε μέτρησε την περασμένη σεζόν 31 ασίστ και 22 γκολ με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ισπανίδα Αλεξία Πουτέγιας, που στέφθηκε το 2021 και το 2022, επιδιώκει τρίτο ατομικό τίτλο. Από τότε που καθιερώθηκε το γυναικείο βραβείο, πριν από οκτώ χρόνια, το κατόρθωμα αυτό το έχει πετύχει μόνο η Μπονμάτι, το 2023, το 2024 και το 2025.

Η πρώην παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, που αγωνίζεται πλέον στη Λόντον Σίτι, έχει ανταγωνισμό από την Πολωνή Έβα Παγιόρ και την Ισπανίδα Κλαούντια Πίνα, δύο πρώην συμπαίκτριές της στην Καταλονία. Ανάμεσα στα φαβορί βρίσκονται και η Αϊτινή μέσος της Λιόν Μελτσί Ντουμορνέ και η Τζαμαϊκανή επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Χαντίτζα Σο.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies