Σε σπίτι διαιτητή στην επαρχία βρέθηκαν μετρητά 820.000 ευρώ. Το ποσό εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που έχουν διευρυνθεί για υπόθεση στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ. Ο διαιτητής συνελήφθη άμεσα και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί.
Συνολικά εκδόθηκαν έξι εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένταλμα κατά του ίδιου του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου. Τα υπόλοιπα αφορούν τρεις διαιτητές που παραμένουν εν ενεργεία, έναν αρχιδιαιτητή ο οποίος κατέχει παράλληλα θέση ειδικού συμβούλου διαιτησίας, και έναν επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας ήταν στο παρελθόν αθλητής και σήμερα συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι έξι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν, ανάλογα με την περίπτωση, ποινικές διώξεις για δωροδοκία και δωροληψία, με βάση την αθλητική νομοθεσία.

































