Σε θέση ισχύος ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία στα τέλη του μήνα, ο υποψήφιος της δεξιάς, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, υποστηρίχτηκε θερμά από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη «μεγάλη νίκη» του επί του αντιπάλου του, του απερχόμενου προέδρου της κεντροαριστεράς Λούλα.
Ο γερουσιαστής Μπολσονάρου, 45 χρόνων, έκανε την έκπληξη προχθές Κυριακή εξασφαλίζοντας το 47% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι 45% του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον ογδοντάρη πρόεδρο, που επιδιώκει τέταρτη θητεία, δεύτερη συνεχόμενη, στο κορυφαίο αξίωμα.
Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για την 25η Οκτωβρίου.Εξασφαλίζοντας 56 εκατομμύρια ψήφους, ο Φλάβιο Μπολσονάρου τα πήγε μάλιστα λίγο καλύτερα από τον πατέρα του, τον πρώην πρόεδρο της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε πάρει 49 εκατ.
όταν εξελέγη το 2018 και 51 εκατ.
όταν έχασε από τον Λούλα το 2022.
Εκλογές στη Βραζιλία: Πανηγυρίζει για τον Μπολσονάρου ο Τραμπ Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ εξήρε την επίδοσή του χθες: «Είναι μεγάλη νίκη — αμφίρροπη, αλλά πολύ, πολύ μεγάλη νίκη.
Απίστευτη».
Με την υποστήριξη του ενοίκου του Λευκού Οίκου, παρατάξεις της δεξιάς καταγράφουν τελευταία αλλεπάλληλες νίκες στη Λατινική Αμερική.
Όμως η στροφή της μεγαλύτερης οικονομίας της περιοχής στη δεξιά θα ήταν παταγώδης εξέλιξη.
Τα αποτελέσματα χαιρετίστηκαν στο χρηματιστήριο στη Σάου Πάουλου, η άνοδος του οποίου είχε φτάσει χθες το μεσημέρι το 9%, με τον δείκτη Ibovespa να σπάει το φράγμα των 200.000 μονάδων σημειώνοντας ιστορικό υψηλό.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Για τον Ζέρσον Ζανλορέντσι, στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας BTG Pactual, οι αγορές θεωρούν τον υποψήφιο Μπολσονάρου «πιο ευθυγραμμισμένο» με αυτές που θεωρούν «οικονομικές και δημοσιονομικές ανάγκες» της Βραζιλίας.
Ο συντηρητικός υποψήφιος υπόσχεται περισσότερη λιτότητα, μείωση φόρων, λιγότερο κράτος.
Υπόσχεται επίσης σιδηρά πυγμή έναντι της εγκλ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































