Η ώρα των τελευταίων αγώνων έφτασε για την Εθνική Ελπίδων.
Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη μπαίνει στην τελική ευθεία των προκριματικών του EURO U21 2027 και έχει μπροστά της τρία παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν την πορεία της προς τα τελικά.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: τρεις νίκες μέχρι το τέλος.
Ένα 3/3 θα κρατήσει την Ελλάδα δυνατά στη διεκδίκηση της απευθείας πρόκρισης, με την ομάδα να κυνηγά την πιο καλή δυνατή θέση στη βαθμολογία.
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου (18:00) με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Γεωργία.
Εν συνεχεία, η Εθνική θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να υποδεχθεί τη Λετονία την 1η Οκτωβρίου (18:00) στη Λιβαδειά, ενώ θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στις 6 Οκτωβρίου (19:00), εκτός έδρας απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία.Ο Ταουσιάνης ανακοίνωσε τις επιλογές του για την τελική αυτή τριάδα αγώνων, με αρκετά ενδιαφέροντα ονόματα να βρίσκονται στη λίστα.
Ανάμεσά τους είναι οι Σωτήρης Κοντούρης, Έρικ Χάμζα και Ανέστης Μύθου.
Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν ο Μπότης και ο Ράλλης, που δεν έχουν καταγράψει σημαντικό χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν.
Η Εθνική Ελπίδων γνωρίζει, πάντως, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες.
Η απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO U21 2027, που θα φιλοξενήσουν η Σερβία και η Αλβανία, παραμένει ο μεγάλος στόχος.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει το απευθείας εισιτήριο, θα χρειαστεί να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ, απέναντι σε άλλες ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους.
Γι’ αυτό και τα τρία τελευταία παιχνίδια αποκτούν ξεχωριστή σημασία.
Η Εθνική καλείται να κλείσει δυνατά την προκριματική της πορεία και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πιο καλή δυνατή θέση.
Να υπενθυμιστεί ότι η Εθνική ισοβαθμεί στην κορυφή του 9ου προκριματικού ομίλου με την Γερμανία, όμως μειονεκτεί στην ισοβαθμία μαζί της.
Στην προκριματική διαδικασία, οι εννέα νικητές των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος (χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα απέναντι στις ομάδες που τερμάτισαν στην έκτη θέση) προκρ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































