Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
12 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ευρώπη: Για πολυήμερο κύμα καύσωνα, από τη Βρετανία μέχρι τα Βαλκάνια, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Ημερομηνία: Σήμερα 21/6/2026, 21:04 - Εμφανίσεις: 14



Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύτηκε στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «κόκκινο συναγερμό» για τον καύσωνα στη Γαλλία, οι υπαίθριες συναθροίσεις φιλάθλων ματαιώθηκαν στην Ισπανία, η Βρετανία προειδοποιεί τους πολίτες για «τροπικές νύχτες»: η Ευρώπη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα κύμα καύσωνα που θα μπορούσε να σπάσει κάθε ρεκόρ για Ιούνιο μήνα.

Όπως τονίζει το
ΑΠΕ - ΜΠΕ, αυτός είναι ο δεύτερος καύσωνας που βιώνει η Δυτική Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα καθιστά εντονότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ιδίως τα κύματα ζέστης.

Στη Γαλλία, τα θερμόμετρα δείχνουν σήμερα θερμοκρασίες γύρω στους 40°C και 35 διαμερίσματα έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους πολίτες «να προσέχουν ο ένας τον άλλον» και ιδίως τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους ευάλωτους ανθρώπους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Πολίτες στη Γαλλία προσπαθούν να προστατευτούν από τον ήλιο, κρατώντας ομπρέλα, ενώ όλη η Ευρώπη θα «καεί» από το νέο κύμα καύσωνα.  Λόγω της ακραίας ζέστης πολλές πόλεις ακύρωσαν τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν σήμερα σε πλατείες, δρόμους και μπαρ, στο πλαίσιο της δημοφιλούς Γιορτής της Μουσικής.

Στο Παρίσι, τη Λιόν και το Στρασβούργο, οι εκδηλώσεις έγιναν κανονικά, ωστόσο η συναυλία που επρόκειτο να δοθεί κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου ματαιώθηκε.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τους πολίτες, η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύτηκε στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «κόκκινο συναγερμό» αλλά και σε ορισμένα από τα διαμερίσματα που έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί συναγερμό» από τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Η κατάσταση αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί αύριο Δευτέρα και εκατοντάδες σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ματιέ Λεφέβρ.googletag.cmd.push(function() ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
12 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies