Ιράν: Για συμφωνία μιλά πάλι ο Τραμπ «την επόμενη εβδομάδα» Ημερομηνία:
Σήμερα 2/6/2026, 06:24 - Εμφανίσεις: 21
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η ακόμα υπό διαβούλευση συμφωνία-πλαίσιο των ΗΠΑ με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί «την επόμενη εβδομάδα», σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε χθες Δευτέρα το ABC News (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Aaron Schwartz, επάνω, ο Ντόναλντ Τραμπ).
«Πρέπει να εξασφαλίσω μερικά σημεία ακόμα», δηλώνει ο Τραμπ, για συμφωνία με το Ιράν Όπως προκύπτει από το δίκτυο τηλεόρασης, ο ρεπουμπλικάνος δήλωσε σε δημοσιογράφο του τηλεφωνικά ότι μνημόνιο κατανόησης για να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ και να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να υπογραφεί «στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Πρέπει να εξασφαλίσω μερικά σημεία ακόμα», συμπλήρωσε ο κ.
Τραμπ, κατά το ABC News, διευκρινίζοντας πως γι’ αυτό δεν έχει δώσει μέχρι τώρα το πράσινο φως.
Δεν έχει υπάρξει δημόσια επιβεβαίωση από δικής του πλευράς Ιράν πως επίκειται συμφωνία άμεσα.
Ο κ.
Τραμπ έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν φιλόδοξα χρονοδιαγράμματα, που δεν επαληθεύτηκαν.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι δυο πλευρές διαπραγματεύονται συμφωνία-πλαίσιο που συμπεριλαμβάνει την παράταση του πυρός, σε εφαρμογή από την 8η Απριλίου.
Πυρά παρά την ανακωχή Πάντως, παρά την ανακωχή, τα μέρη έχουν εμπλακεί επανειλημμένα σε ανταλλαγές πυρών τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, που ξέσπασε με την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν την 28η Φεβρουαρίου, έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στην Ισλαμική Δημοκρατία και στον Λίβανο, και κλόνισε την παγκόσμια οικονομία, ανεβάζοντας τις τιμές του πετρελαίου, κυρίως διότι η ιρανική πλευρά έκλεισε de facto τα Στενά του Ορμούζ, θαλάσσια αρτηρία στρατηγικής σημασίας για το διεθνές εμπόριο υδρογονανθράκων.