Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2: Μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα οι «πράσινοι» με ανατροπή (vid) Ημερομηνία:
Σήμερα 5/5/2026, 03:52 - Εμφανίσεις: 10
Με τον Ντμίτρο Γιάντσουκ να κάνει τρομερά πράγματα στην επίθεση (22π.) παίζοντας και για τον «λαβωμένο» Γκάσμαν, αλλά για τον Νίλσεν που βρέθηκε σε μέτρια βραδιά, ο Παναθηναϊκός «λύγισε» τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ στον 3ο τελικό της Volley League ανδρών, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον χρειάζεται μία νίκη, είτε το Σάββατο (9/5) στο «Παλατάκι», είτε σε 5ο ματς στο Μετς για να σηκώσει το 22ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του και δεύτερο σερί.
Σε ένα ματς διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» μετά το 1-2 του εξαιρετικού ΠΑΟΚ και την κρίσιμη ώρα, πήρε πολλά πράγματα απ’ τον Κασαμπαλή, αλλά και τον Γιάντσουκ για να «γυρίσει» το παιχνίδι και να πάρει εντέλει τη νίκη… MVP για τους νικητές ο Ντμίτρο Γιάντσουκ που έκανε τρομερά πράγματα στην επίθεση (22π.) παίζοντας και για τον «λαβωμένο» Γκάσμαν, αλλά και για τον Νίλσεν που βρέθηκε σε μέτρια βραδιά, Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες έδειξαν από πολύ νωρίς πως θα προσέφεραν ένα πολύ μεγάλου μεγέθους κι αμφίρροπο ντέρμπι.
Με σερί ανατροπές και μάχη πόντο με τον πόντο, οι «πράσινοι» και οι «μελανόλευκοι» έφτασαν ως το 13-13, πριν ακολουθήσει το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού με δύο πόντους (15-13) χάρις σε μπλοκ του Γιάντσουκ.
Ένα νέο μπλοκ του Γκάσμαν έφερε τους παίκτες του «τριφυλλιού» στο +3 (17-14), ενώ ο άσος του Γιάντσουκ έκανε το 19-15.
Ο ΠΑΟΚ «επέστρεψε» με ένα μικρό 2-0 από άσσο του Ερνάντες, όμως το μπλοκ του Νίλσεν έφερε τους γηπεδούχους στο 23-19, για να «κλείσει» το σετ στο 25-23 με το λάθος του Κόλεβ ο οποίος βρήκε φιλέ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν η «μάχη» των δύο ομάδων και στο δεύτερο σετ με τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα επί μέρους 1-4 μετά το 14-15 και να ξεφεύγει με 15-19.
Οι σερί πόντοι του Πρωτοψάλτη από επίθεση και μπλοκ έφεραν ένα «πράσινο» 5-0 και το προσπέρασμα με 20-19, όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε ψυχραιμία στο κλείσιμο το σετ, βρήκε πόντους απ’ τον Τζέντρικ και πήρε το σετ με 21-25.