Ολλανδία – Ελλάδα 11-14: «Σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του World Cup η Εθνική Ημερομηνία:
Σήμερα 8/4/2026, 19:36 - Εμφανίσεις: 12
Την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup εξασφάλισε η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών.
Με τον ασταμάτητο Στέλιο Αργυρόπουλο να σκοράρει επτά φορές (μετά τα έξι γκολ στο χθεσινό ματς με τη Σερβία), η Ελλάδα επικράτησε 14-11 της Ολλανδίας στο κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» της Αλεξανδρούπολης, κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου της προκριματικής φάσης και πήρε το εισιτήριο για το Σίδνεϊ, όπου θα φιλοξενηθούν τον Ιούλιο τα τελικά.
Η «γαλανόλευκη» θα παίξει πλέον τρία ματς για τις θέσεις 1-4, με την Ιταλία αύριο (9/4), με την Ουγγαρία το Μεγάλο Σάββατο (11/4) και λογικά με την Ισπανία την Κυριακή του Πάσχα (12/4), διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ώστε να έχει πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό.
Η ελληνική ομάδα, που είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή της τον Δημήτρη Σκουμπάκη (είχε λείψει από τα δύο πρώτα ματς του τουρνουά), βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά «απάντησε» με σερί 4-0 και πέρασε μπροστά 6-3, με τον Αργυρόπουλο να έχει ήδη τέσσερα γκολ.
Οι Ολλανδοί μείωσαν προσωρινά σε 6-5, αλλά ένα γκολ του Σπάχιτς σε παίκτη παραπάνω (το οποίο καταλογίστηκε μετά από εξέταση του βίντεο, για το κατά πόσον η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή) και ακόμα ένας «κεραυνός» από τον Αργυρόπουλο αποκατέστησαν το +3.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Οι «οράνιε» έκλεισαν το ημίχρονο με δύο επιτυχημένες προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω και πήραν τα… πάνω τους.
Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ο Γκμπαντάμασι από τα 2μ.
ισοφάρισε και λίγο αργότερα ο Ντε Βέερντ έδωσε προβάδισμα 9-8 στην Ολλανδία.
Η εθνική συμπλήρωσε σχεδόν εννέα λεπτά χωρίς γκολ, μέχρι να εντοπίσει μία λύση στην κόντρα με τον Καλογερόπουλο, για να διαμορφώσει ο Νικολαϊδης σε παίκτη παραπάνω το 10-9, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.