Ολυμπιακός – Μπασκόνια 90-80: Νέα νίκη οι Πειραιώτες, έτοιμοι να «σφραγίσουν» θέση στην 4άδα Ημερομηνία:
Σήμερα 20/3/2026, 00:16 - Εμφανίσεις: 14
Επτά ματς σε 13 βράδια, τα 5 για την Euroleague δεν είναι απλή υπόθεση.
Είναι κανονική άσκηση ετοιμότητας, για κάθε κλαμπ.
Ακόμη και για τον Ολυμπιακό που απόψε νικώντας – τη Μπασκόνια, έχει να λέει πως μέσα από αυτή την περιπέτεια πήρε αγκαλιά το πλεονέκτημα της έδρας.
Από αυτά τα επτά ματς, κατάφερε να νικήσει τα έξι (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Παρί, Πανιώνιος, Φενέρ, Μπασκόνια), χάνοντας μόνο στο Μόντε Κάρλο με game winner του Ματ Στραζέλ.
Οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ντόντα Χολ, Φρανκ Νιλικίνα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, έχοντας λοιπόν στην δωδεκάδα τους Ταϊρίκ Τζόουνς, Μόντε Μόρις και Κόρι Τζόσεφ.
Από την άλλη ο Γκαλμπιάτι υστερήθηκε τις υπηρεσίες των Μάρκους Χάουαρντ, Τάντας Σεντεκέρσκις και Ουσμάν Ντιόπ.
Με νίκη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε τη Φενέρ (22-9) στις 22 νίκες, με δύο περισσότερα ματς βέβαια (22-11), αποκτώντας όμως την ίδια στιγμή έδαφος για την δεύτερη θέση, με την Βαλένθια να χάνει από την Μπαρτσελόνα λίγες ώρες πιο νωρίς και να πέφτει στο 20-12.
Η Μπασκόνια μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με τους Τρεντ Φόρεστ και Γιουτζίν Ομορούγι να οδηγούν την ομάδα τους σε σερί 10-4.
Για τον Ολυμπιακό, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το πρόσωπο του πρώτου δεκαλέπτου με 10 πόντους, όμως στο τέλος της περιόδου παρευρίσκονταν ακόμα πίσω με 19-24.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Λουάου-Καμπαρό και Βεζένκοφ πήραν μπρος, με τον πρώτο να πετυχαίνει 8 πόντους και τον δεύτερο 12, ενώ η μάχη στη ρακέτα ανάμεσα σε Ομορούγι (9 πόντοι) και Μιλουτίνοφ (15 πόντοι)ήταν καθοριστική για το πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα του Γιώργου πήγε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 41-40 και τους Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ να συνδυάζονται για τους 27 από αυτούς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε το ταλέντο του στην επίθεση, βάζοντας 28 πόντους, με τους Βεζένκοφ να φτάνει τους 20 στο ματς και ο Ντόρσεϊ με ξέσπασμα στο τέλος της περιόδου έφτασε τους 14.