ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.4°CΣχεδόν αίθριος49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 88



Οι γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία μοιάζουν να εισέρχονται σε μια τροχιά πυκνών δραστηριοτήτων, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δυο σημαντικές πληροφορίες ήρθαν να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα της διπλωματίας.

Η πρώτη αφορά τη διαρροή του πρακτορείου Reuters για ένα αμερικανικό σχέδιο που προβλέπει τη διενέργεια εκλογών στην Ουκρανία τον προσεχή Μάιο.

Η δεύτερη, και το ίδιο βαρύνουσα, αφορά στις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσιγκτον -υπό τη νέα διοίκηση Τραμπ- έχει θέσει ένα σαφές τελεσίγραφο τόσο προς το Κίεβο όσο και προς τη Μόσχα για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μέχρι τον Ιούνιο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η σύμπτωση αυτών των δυο ειδήσεων και, κυρίως, η χρονική τους αλληλουχία, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους αναλυτές.

Αν και σε αυτό το στάδιο παραμένουμε στο επίπεδο των πληροφοριών και των σεναρίων, η σύνδεση των δυο γεγονότων υποδηλώνει την πιθανή ύπαρξη ενός συγκροτημένου αμερικανικού σχεδίου.

Ένα σχέδιο που μοιάζει να στοχεύει σε μια ταχεία πολιτική μετάβαση τον Μάιο, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για μια διπλωματική διευθέτηση τον αμέσως επόμενο μήνα, τον Ιούνιο.

Η πληροφορία του Reuters για εκλογές τον Μάιο αποτελεί, από μόνη της, μια είδηση με τεράστιες προεκτάσεις.

Σε μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, η προσφυγή στις κάλπες είναι μια διαδικασία υψηλού ρίσκου.

Πάντως, στην πολιτική σκακιέρα, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να προλειάνει το έδαφος για μια αλλαγή ηγεσίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ταυτίσει την πολιτική του επιβίωση με τη ρητορική της «ολοκληρωτικής νίκης» και της άρνησης οποιασδήποτε εδαφικής παραχώρησης.

Αυτή η στάση, ενώ υπήρξε χρήσιμη στις προηγούμενες φάσεις της σύγκρουσης, μοιάζει τώρα να προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα του πεδίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_midd...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 18.4 °C · 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies