Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
3 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ
Ημερομηνία: Σήμερα 24/1/2026, 03:40 - Εμφανίσεις: 26



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπκαταβάλει προσπάθεια να δημιουργήσει «νέο ΟΗΕ», του οποίου θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης, μετά τη συγκρότηση του «Συμβουλίου Ειρήνης» την Πέμπτη (στη φωτογραφία του Reuters/Adriano Machado, επάνω, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα).

«Ο πρόεδρος Τραμπ καταρτίζει πρόταση για τη δημιουργία νέου ΟΗΕ, του οποίου θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης», δήλωσε ο Λούλα σε εκδήλωση, χωρίς να κατονομάσει τον οργανισμό που ίδρυσε ο αμερικανός πρόεδρος την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ καταρτίζει πρόταση για τη δημιουργία νέου ΟΗΕ, του οποίου θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Όπως προκύπτει από το προσχέδιο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης και θα αποφασίζει ποιοι θα προσκληθούν να γίνουν μέλη.

Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλειοψηφία, με κάθε κράτος μέλος να έχει δικαίωμα μίας ψήφου, αλλά όλες οι αποφάσεις θα υπόκεινται στην έγκριση του προέδρου.

Οταν ο αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε αν θα είχε την επιθυμία να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ με το Συμβούλιο Ειρήνης, απάντησε ότι αυτό «μπορεί» να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τα Ηνωμένα Εθνη, για να συμπληρώσει ωστόσο πως είναι «μεγάλος θαυμαστής της προοπτικής του ΟΗΕ».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ποτέ δεν χρειάστηκε τον ΟΗΕ Ανέφερε, πάντως, ότι ο διεθνής οργανισμός δεν έχει λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, επισημαίνοντας πως δεν είναι τόσο χρήσιμος καθώς «θα έπρεπε να επιλύσει όλους τους πολέμους που έχω επιλύσει».

Επισήμανε πως ποτέ δεν έχει πάει στον ΟΗΕ και ποτέ δεν χρειάστηκε τη διαμεσολάβησή του για να επιλύσει κάποιον από τους πολέμους που έχει επιλύσει....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
3 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies