Το Ισραήλ έχει θέσει υπό διερεύνηση νέα πλήγματα στο Ιράν - Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να εμπλέξει τον Τραμπ Ημερομηνία:
Σήμερα 20/12/2025, 19:16 - Εμφανίσεις: 20
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το Ιράν επεκτείνει την παραγωγή του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων του, το οποίο υπέστη ζημιές και απώλειες από ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις το καλοκαίρι.
Όπως προκύπτει από το αμερικανικό δίκτυο NBC News, στο επικείμενο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα ενημερώσει τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τις επιλογές για νέα επίθεση.
Το δίκτυο επικαλείται άτομο που γνωρίζει άμεσα τα σχέδια του Ισραήλ, αλλά και τέσσερις πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για αυτά.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν επίσης ότι το Ιράν αναπροτείνει εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Ωστόσο θεωρούν ότι οι προσπάθειες του Ιράν να ανοικοδομήσει εγκαταστάσεις παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και να επισκευάσει τα κατεστραμμένα συστήματα αεράμυνας είναι πιο άμεσες ανησυχίες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σχεδιάζει «άμεση δράση» Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προγραμματιστεί μετά τα Χριστούγεννα στη Φλόριντα.
Εκεί, ανέφεραν οι πηγές, ο Νετανιάχου πρόκειται να υποστηρίξει ότι η επέκταση του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν αποτελεί απειλή που θα μπορούσε να απαιτήσει άμεση δράση.
Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, μεταξύ των επιχειρημάτων που θα χρησιμοποιήσει θα είναι ότι οι ενέργειες του Ιράν ενέχουν κινδύνους.
Όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων των ΗΠΑ.
Ο Ισραηλινός ηγέτης πρόκειται να παρουσιάσει στον Τραμπ επιλογές για να συμμετάσχουν ή να βοηθήσουν οι ΗΠΑ σε τυχόν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, ανέφεραν οι πηγές.
Όπως προκύπτει από Ισραηλινούς αξιωματούχους, η συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Μαρ-α-Λάγκο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν το επαληθεύει επισήμως.
«Δεν το έχουμε κανονίσει επίσημα, αλλά θα επιθυμούσε να με δει», δήλωσε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(...