«Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν - Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από το Ελ Φασέρ Ημερομηνία:
Σήμερα 8/12/2025, 17:20 - Εμφανίσεις: 15
Μια εξέχουσα ομάδα γιατρών του Σουδάν κατήγγειλε τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) για τον βιασμό τουλάχιστον 19 γυναικών καθώς εκείνες προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη Ελ-Φασέρ στο Νταρφούρ.
Το Δίκτυο Γιατρών του Σουδάν δήλωσε την Κυριακή ότι κατέγραψε τους βιασμούς γυναικών που είχαν καταφύγει στην πόλη Αλ-Ντάμπα στη γειτονική Βόρεια Πολιτεία.
Μάλιστα, δύο από τις γυναίκες ήταν έγκυες, δήλωσε η ομάδα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Το Δίκτυο Ιατρών του Σουδάν καταδικάζει έντονα τον ομαδικό βιασμό που διαπράττουν οι RSF εναντίον γυναικών που διαφεύγουν από τους τρόμους του Ελ Φασέρ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άμεση στοχοποίηση γυναικών, παραβιάζοντας κατάφωρα όλους τους διεθνείς νόμους που ποινικοποιούν τη χρήση του σώματος των γυναικών ως όπλο καταπίεσης», έγραψε η ομάδα στο X.
In Sudan, sexual violence is being used as a weapon of war against women and girls.@UN_Women is working tirelessly to provide survivors with protection, psychological support and essential medical care.
This horrific human rights violation must stop.#16Days pic.twitter.com/zkivoqAZiCdocument.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); — United Nations (@UN) December 4, 2025 Η κλιμάκωση των φρικαλεοτήτων Το Σουδάν είναι σε εμφύλιο πόλεμο από τον Απρίλιο του 2023, όταν ξέσπασαν μάχες μεταξύ του σουδανικού στρατού και της παραστρατιωτικής RSF.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερων από 12 εκατομμυρίων.
Έχει επίσης αφήσει περίπου 30 εκατομμύρια σε ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η RSF κατέλαβε την πόλη Ελ Φασέρ, πρωτεύουσα της πολιτείας Βόρειο Νταρφούρ, τον Οκτώβριο, μετά από 18 μήνες πολιορκίας και λιμοκτονίας.
Η πόλη ήταν το τελευταίο οχυρό του σουδανικού στρατού στην περιοχή.
Οι επιζώντες που εγκατέλειψαν την πόλη τις επόμενες ημέρες περιέγρ...