Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής χιονόπτωση
3.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Συμβούλιο Ασφαλείας: Εύθραυστη εκεχειρία στη Γάζα και ανησυχία για τη Δυτική Όχθη
Ημερομηνία: 26/11/2025, 02:12 - Εμφανίσεις: 60



Η τακτική μηνιαία ενημέρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του παλαιστινιακού ζητήματος, επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του «Συνολικού Σχεδίου για τον Τερματισμό της Σύγκρουσης στη Γάζα (σχέδιο 20 σημείων)», που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στις 17 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε υιοθετήσει το Ψήφισμα 2803, με το οποίο καλωσορίζει τη σύσταση της Επιτροπής Ειρήνης και εξουσιοδοτεί τη δημιουργία της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης.

Το Ψήφισμα πέρασε με 13 ψήφους υπέρ και δύο αποχές από Κίνα και Ρωσία.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο αναπληρωτής Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Ραμίς Αλακμπάροφ, επισήμανε ότι η εκεχειρία στη Γάζα «έχει σε μεγάλο βαθμό κρατήσει».

Πάντως, οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και οι σποραδικές επιθέσεις Παλαιστινίων μαχητών «θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία», καλώντας όλα τα μέρη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο κ.

Αλακμπάροφ χαιρέτισε τις προσπάθειες των μεσολαβητών -Αιγύπτου, Κατάρ, Τουρκίας και ΗΠΑ- και επεσήμανε ότι το Ψήφισμα 2803 (2025) αποτελεί κρίσιμο βήμα για την εδραίωση της κατάπαυσης του πυρός.

Τόνισε επίσης ότι «τα σώματα τριών ομήρων δεν έχουν ακόμα επιστραφεί».

Γάζα, καταυλισμός εκτοπισμένων / REUTERS/Ramadan Abed Ανθρωπιστική καταστροφή Στο ανθρωπιστικό πεδίο, περιέγραψε μια εικόνα σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής.

«Σχεδόν το 80% των 250.000 κτιρίων» της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές και απώλειες ή έχουν καταστραφεί, ενώ 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι σε συνθήκες συνωστισμού και σοβαρής έλλειψης βασικών αγαθών.

Η κατάσταση υγείας χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με νοσοκομεία χωρίς σταθερή ηλεκτροδότηση και νερό, ενώ η λίμνη Σεΐχ Ραντγουάν έχει μετατραπεί σε «ανοιχτή δεξαμενή λυμάτων».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε το Ισραήλ να αυξήσει τη χωρητικότητα των διόδων και να επιταχύνει την είσοδο των 190.000 τόνων βοήθειας που βρίσκονται στην ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
3.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies