MAHA: Ξεκινά μάχη για τα κορεσμένα λιπαρά Ημερομηνία:
Σήμερα 19/10/2025, 17:44 - Εμφανίσεις: 17
Αλλαγή πλεύσης από την αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα κορεσμένα λιπαρά: επί δεκαετίες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει συμβουλεύσει τους Αμερικανούς να μειώσουν την κατανάλωση αυτού του είδους λίπους, επικαλούμενη τη σύνδεσή του με καρδιακές παθήσεις.
Πάντως, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Όπως τονίζει η Wall Street Journal σε εκτενές της αφιέρωμα ο αμερικανός υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ.
Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε τον Ιούλιο ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει «νέες διατροφικές οδηγίες που βασίζονται στην κοινή λογική και τονίζουν την ανάγκη κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, γαλακτοκομικών προϊόντων, καλού κρέατος, φρέσκου κρέατος και λαχανικών».
Οι τρέχουσες διατροφικές οδηγίες, οι οποίες ενημερώνονται κάθε πέντε χρόνια, συνιστούν στους ανθρώπους να περιορίζουν την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε λιγότερο από 10% των ημερήσιων θερμίδωνgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο Κένεντι δημοσίευσε τον περασμένο μήνα τη στρατηγική «Κάντε την Αμερική ξανά υγιή» (MAHA) της κυβέρνησης Τραμπ , η οποία απαιτεί την επιστροφή στα σχολεία γαλακτοκομικών προϊόντων πλήρους λιπαρών, όπως το πλήρες γάλα.
Ο Κένεντι δήλωσε στο Fox News τον Αύγουστο ότι ακολουθεί μια κρεατοφαγική διατροφή που αποτελείται κυρίως από κρέας, γιαούρτι και λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi.
Και έχει επαινέσει τις εταιρείες τροφίμων για τη χρήση βοδινού λίπους.
Ανησυχίες στον επιστημονικό κόσμο Πολλοί επιστήμονες είναι ανήσυχοι, συμπεριλαμβανομένων μελών μιας επιτροπής που ενημέρωσε τα υπουργεία Γεωργίας, Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφορικά με την τελευταία ενημέρωση των ομοσπονδιακών διατροφικών οδηγιών.
«Η επιστήμη είναι στην πραγματικότητα αρκετά σαφής.
Η έκθεση σε ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη, βούτυρο, γαλακτοκομικά πλήρους λιπαρών, λιπαρά κόκκινα κρέατα, αυτά τα πράγματα αυξάνουν την LDL χοληστερόλη και συμβάλλουν στις καρδιακές παθήσεις», τονίζει στη Wall Street Jοurnal, η Cheryl AM Anderson, καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Herbert Wertheim του ...