ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.9°CΝεφώσεις72% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τραμπ: Βλέπει «πραγματική πιθανότητα για ειρηνευτική συμφωνία» για τη Γάζα - Τι έδωσε την υπόσχεση

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 72



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τη Γάζα, δημοσιοποιώντας ότι μια ομάδα Αμερικανών διαπραγματευτών αναχώρησε για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και της αντιπροσωπείας της Χαμάς συνεχίζονται στην Αίγυπτο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ δήλωσε ότι «πιστεύει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή» και όχι μόνο στη Γάζα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τι έδωσε την υπόσχεση ο Τραμπ Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να εγγυηθεί στους Άραβες εταίρους του ότι το Ισραήλ δεν θα ξανξεκινήσει τον πόλεμο μετά που όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν.

Ο ίδιος απάντησε ότι η βασική εγγύηση είναι να κλείσει η συμφωνία για την οποία ακόμα διεξάγονται διαπραγματεύσεις.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν.

Έχουμε μεγάλη δύναμη και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα τηρήσουν τη συμφωνία», δήλωσε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Δείτε σχετικό βίντεο: Trump on Peace in Gaza pic.twitter.com/gevUCWCUhg — Rose Smith 🇺🇸 (@itsrosesm) October 7, 2025 Να υπενθυμιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο 20 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου.

Το Ισραήλ έχει καταλήξει σε συμφωνία επισήμως στο σχέδιο Τραμπ, αν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με την παρουσία του Ισραήλ στη Γάζα, ακόμα και μετά τη σύναψη συμφωνίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η Χαμάς έχει αποδεχτεί μερικώς το σχέδιο Τραμπ.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Φαούζι Μπαρχούμ απαρίθμησε τα βασικά αιτήματά της στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Αυτές έχουν ως εξής: Μόνιμη και ολοκληρωτική κατάπαυση του πυρός Πλήρης αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από ολόκληρη τη Γάζα Απεριόριστη εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας και βοήθειας ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies