ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.5°CΣχεδόν αίθριος61% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Σλοβενία απαγορεύει την είσοδο στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 79



Η Σλοβενία επέβαλε την Πέμπτη ταξιδιωτική απαγόρευση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, έπειτα από την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης τον περασμένο χρόνο και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακροδεξιούς υπουργούς του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο.

«Με αυτή την ενέργεια, η Σλοβενία επαληθεύει τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο, τις καθολικές αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια συνεπή εξωτερική πολιτική βασισμένη σε αρχές», δήλωσε η Νέβα Γκράσιτς, υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον λογαριασμό X της κυβέρνησης.

Breaking: Slovenia sanctions Israel’s Netanyahu, bans him from travel, in an EU first.

President Musar told the UN this week: «We did not stop the Holocaust, we did not stop the genocide in Rwanda, we did not stop the genocide in Srebrenica.

We must stop the genocide in Gaza» 🧵 pic.twitter.com/rC5FtUjUkMgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); — Sondos Asem (@SondosAsem1) September 25, 2025 Η Σλοβενία, μέλος της ΕΕ, επέβαλε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ τον Αύγουστο και εισήγαγε απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγονται στα παλαιστινιακά εδάφη που καταλαμβάνονται από το Ισραήλ.

Η Γκράσιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εναντίον του Νετανιάχου καθώς κατηγορείται από το Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

«Το κοινό γνωρίζει ότι εκκρεμεί διαδικασία εναντίον του για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε η Γκράσιτς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Με αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο κράτος του Ισραήλ ότι η Σλοβενία αναμένει συνεπή συμμόρφωση με τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», συμπλήρωσε.

View this post on Instagram A post shared by TRT World (@trtworld) Προηγούμενες κινήσεις ενάντια στο Ισραήλ Η μικρή αλπική χώρα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αύξηση της παροχής βοήθει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.5 °C · 61%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies