Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23 °C 44%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ποια προνόμια των πρώην υπουργών θέλει να καταργήσει ο Λεκορνί
Ημερομηνία: Σήμερα 21/9/2025, 08:20 - Εμφανίσεις: 18



«Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων», έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν και φαίνεται ότι η άποψη του πρώτου σοσιαλιστή προέδρου στη μεταπολεμική Γαλλία θέλουν να υιοθετήσουν επιφανή στελέχη και της αντίπαλης πολιτικής παράταξης (μιλάμε για τις συστημικές).

Με τη διαφορά ότι οι επίγονοι του «τοντόν» υποβιβάζουν την επικοινωνιακή τέχνη σε κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού επί θεμάτων μάλιστα εύκολα παρεξηγήσιμων, όπως είναι αυτά που επηρεάζουν την τσέπη των φορολογουμένων.

Ο Φρανσουά Μπαϊρού προσπάθησε να «περάσει» περικοπές 44 δισ.

ευρώ στον προϋπολογισμό του 2026 και για να δώσει το καλό παράδειγμα ανακοίνωσε ότι το οκτάμηνο της διακυβέρνησής του μείωσε τις δαπάνες του πρωθυπουργικού γραφείου κατά 30%.

Η κατάληξη της προσπάθειας είναι γνωστή: τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου η κυβέρνησή του δεν κατάφερε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης και έπεσε.

Ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί πήρε πίσω διάφορα αντιδημοφιλή μέτρα του προκατόχου του.

Δεν θα καταργήσει τις δύο εθνικές αργίες, ας πούμε, που είχε την επιθυμία να καταργήσει ο Μπαϊρού.

Ακόμα λέγεται ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό (διότι εκεί θα κριθεί και η δική του κυβέρνηση) θα είναι πολύ μικρότερες από τα 44 δισ.

του Μπαϊρού.

Αλλά φαίνεται πως και ο Λεκορνί έχει την τάση να «παίζει» με συμβολικές κινήσεις άνευ ουσίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το καλό παράδειγμα «Θα βάλω τέλος στα τελευταία προνόμια που εξακολουθούν να χορηγούνται ισοβίως σε ορισμένα πρώην μέλη της κυβέρνησης», διακήρυξε ο νέος πρωθυπουργός, ακολουθώντας μια απλή λογική: αν πρέπει να ζητήσει από τον γαλλικό λαό να καταβάλει προσπάθεια για να βγει η χώρα από τη δεινή οικονομική και κυρίως δημοσιονομική θέση στην οποία περιήλθε, όσοι βρίσκονται στην «αρχηγία του κράτους» – και όσοι υπήρξαν στο παρελθόν – πρέπει επίσης να συνεισφέρουν.

Ως πρώην στέλεχος της γκωλικής Δεξιάς ο Λεκορνί θέλει να προβάλει το προφίλ του καλού νοικοκύρη.

Υπόσχεται να «καθαρίσει το σπίτι».

Προανήγγειλε εξάλλου «ρήξεις» ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23 °C 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies