Αϊτεκίν: Ο διαιτητής του ντέρμπι ξεχωρίζει και εκτός γηπέδου Ημερομηνία:
Σήμερα 18/9/2025, 17:48 - Εμφανίσεις: 19
Ο 47χρονος διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ο Γερμανός τουρκικής καταγωγής Ντενίζ Αϊτεκίν πλησιάζει στην ολοκλήρωση του κύκλου μιας ταραγμένης διαιτητικής καριέρας, όπου έφτασε μέχρι την ελίτ κατηγορία.
Πλέον, ο ρέφερι που όρισε ο Λανουά, δεν είναι διεθνής, όμως εξακολουθεί να σφυρίξει αγώνες, επειδή η διαιτησία είναι το πάθος του.
Δεν πτοήθηκε από τα προβλήματά του στον αχίλλειο τένοντα, σε κάποια ματς παίζει με ενέσεις, ενώ πέρσι έχασε το πρώτο μισό της σεζόν.
Ηδη, ο Αϊτεκίν πήρε τη μεγάλη απόφαση.
Όπως διέρρευσε το καλοκαίρι κρεμάει τη σφυρίχτρα του.
Φέτος η σεζόν ξεκίνησε χωρίς προβλήματα για τον 47χρονο ρέφερι, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (12/9) διαιτήτευσε τον αγώνα Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3-1 για την 3η αγωνιστική της Bundesliga, όπου οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς ο Αϊτεκίν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τους Αντριχ (59’) και Εζεκίελ Φερνάντες (90+2’).
Στο 45+4’ η Λεβερκούζεν έκανε το 2-0 με πέναλτι.
Το τελευταίο παιχνίδι του Αϊτεκίν στους ομίλους του Champions League, από τα συνολικά 21 ήταν στις 4/12/12, Μάλαγα-Αντερλεχτ 2-2.
Το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν στις 14/4/22, Σλάβια Πράγας-Φέγενορντ 1-3, ο προημιτελικός του Conference League.
Είναι το ένα και μοναδικό του παιχνίδι στο Conference, ενώ μέχρι το 2013 διαιτήτευσε και 19 ματς για τους ομίλους του Europa League.
Μέχρι τώρα στη Bundesliga, όπου συνεχίζει ως μη διεθνής όπως έκανε και ο Μπριχ που φέτος σταμάτησε, ο Αϊτεκίν διαιτήτευσε 242 αγώνες (878 κίτρινες, 25 αποβολές με 2η κίτρινη, 23 με κόκκινη, 79 πέναλτι).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η χειρουργική επέμβαση Ο Αϊτεκίν σφυρίζει στη Bundesliga από το 2008.
Υπήρξε διεθνής το διάστημα 2011–2022.
Και το 2020 έμεινε εκτός για μήνες, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα και αργότερα εξήγησε ότι πριν από την επέμβαση είχε σκεφτεί να τερματίσει την καριέρα του, επειδή έπαιρνε παυσίπονα πριν από κάθε παιχνίδι.