ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.4°CΣχεδόν αίθριος82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αύξηση στις εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα παρατήρησε ο ΟΗΕ - «Η κυβέρνηση εμπόδισε τους πολίτες να ζουν ανεξάρτητα»

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 62



Έκθεση δημοσίευσε ο ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται στα ευρήματά του για την αύξηση της εφαρμογής της θανατικής ποινής στη Βόρεια Κορέα, μεταξύ άλλων και σε άτομα που συλλαμβάνονται να παρακολουθούν και να μοιράζονται ξένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Η δικτατορία, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, υποβάλλει επίσης τον λαό της σε περισσότερη καταναγκαστική εργασία, περιορίζοντας παράλληλα περαιτέρω τις ελευθερίες του, προσθέτει η έκθεση.

Αυξημένη η εφαρμογή της θανατικής ποινής στη Βόρεια Κορέα Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι την τελευταία δεκαετία το κράτος της Βόρειας Κορέας έχει ενισχύσει τον έλεγχο σε «όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Κανένας άλλος πληθυσμός στον κόσμο σήμερα δεν υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς», καταλήγει η έκθεση, προσθέτοντας ότι η επιτήρηση έχει γίνει «πιο διαδεδομένη», μερικώς χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, σύμφωνα με άρθρο του BBC.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, δήλωσε ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, οι Βορειοκορεάτες «θα υποστούν ακόμα περισσότερο τα δεινά, τη βίαιη καταστολή και τον φόβο που έχουν υπομείνει για τόσο καιρό».

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε περισσότερες από 300 συνεντεύξεις με άτομα που διέφυγαν από τη Βόρεια Κορέα τα τελευταία 10 χρόνια, διαπίστωσε ότι η θανατική ποινή χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Όσοι διέφυγαν δήλωσαν στους ερευνητές του ΟΗΕ ότι από το 2020 και μετά έχουν αυξηθεί οι εκτελέσεις για διανομή ξένου περιεχομένου.

Από το 2015 έχουν θεσπιστεί τουλάχιστον έξι νέοι νόμοι που επιτρέπουν την επιβολή της ποινής.

Ένα έγκλημα που μπορεί πλέον να τιμωρηθεί με θάνατο είναι η παρακολούθηση και η κοινή χρήση περιεχομένου ξένων μέσων ενημέρωσης, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουνκαταβάλει προσπάθεια να περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών σ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24.4 °C · 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies