ΚΑΙΡΟΣ · LIVE33.8°CΣχεδόν αίθριος30% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κυρώσεις στη Ρωσία: Ο Τραμπ ζητά δασμούς έως και 100% σε Ινδία και Κίνα αλλά μαζί με την ΕΕ

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 103



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από την ΕΕ να επιβάλει δασμούς έως και 100% στην Ινδία και την Κίνα, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας για την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία με σκοπό να τερματίσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα, και επικαλούνται οι Financial Times (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Evelyn Hockstein, επάνω, ο Ντόναλντ Τραμπ).

Ο αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την απαίτησή του στη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασής του στις συνομιλίες που είχαν χθες Τρίτη στην Ουάσιγκτον ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ για να συζητήσουν τρόπους αύξησης του της οικονομικής πίεσης στη Μόσχα.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι διατεθειμένη να επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου χωρίς τη συμμετοχή της ΕΕgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, έτοιμοι να ξεκινήσουμε τώρα, αλλά θα το κάνουμε αυτό μόνο εάν οι ευρωπαίοι εταίροι μας συμπαραταχθούν μαζί μας», δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος.

Δεύτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να «αντιγράψει» τυχόν δασμούς που θα επιβληθούν από την ΕΕ στην Κίνα και την Ινδία, οδηγώντας ενδεχομένως σε περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών τιμωρητικών μέτρων στις εισαγωγές και από τις δύο χώρες.

Η πρόταση του Τραμπ έρχεται εν μέσω της απογοήτευσης που υπάρχει στον Λευκό Οίκο για τη δυσκολία επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας και τις ολοένα και πιο επιθετικές αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο πρόεδρος διατύπωσε την άποψη «ότι η προφανής προσέγγιση εδώ είναι να επιβάλουμε όλοι δραματικούς δασμούς και να τους διατηρήσουμε μέχρι οι Κινέζοι να έρθουν σε συμφωνία να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν πολλά άλλα μέρη όπου θα μπορούσε να πάει το πετρέλαιο», τόνισε ο πρώτος αμερικανός αξιωματούχος.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η σ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 33.8 °C · 30%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies