Σερβία – Φινλανδία 86-92: «Βόμβα» από τους Φινλανδούς, πέταξαν έξω το μεγάλο φαβορί του Eurobasket! Ημερομηνία:
7/9/2025, 00:20 - Εμφανίσεις: 21
Απίθανη Φινλανδία πέταξε έξω την Σερβία νικώντας την με 92-86 και έκανε την πρώτη τεράστια έκπληξη στο Eurobasket 2025, αποκλείοντας το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Ο Λάουρι Μάρκανεν ήταν για ακόμα μια φορά ηγετικός, βάζοντας 29 πόντους και όντας εξαιρετικός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, όμως ο παίκτης αποκάλυψη και αυτός που έγειρε τελικά την πλάστιγγα στην μεριά τον Λύκων ήταν ο Ελίας Βάλτονεν που πέτυχε 10 πόντους σε τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
Έτσι οι Φινλανδοί θα βρεθούν στους «8» για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση και ευελπιστούν αυτή τη φορά να κάνουν το βήμα παραπάνω.
Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Γεωργία (7/9, 15:15).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Απογοήτευση για ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι Σέρβοι πηγαίνουν σπίτι τους από νωρίς, απογοητεύοντας τον κόσμο τους.
Ο Νίκολα Γιόκιτς πέτυχε 33 πόντους, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Νίκολα Γιόβιτς που είχε 20, όμως δεν έφταναν στους «πλάβι».
FINLAND HAS COMPLETED ONE OF THE BIGGEST UPSETS IN THE HISTORY OF BASKETBALL#EUROBASKET pic.twitter.com/4QQrJzkCjV — FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 6, 2025googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η Φινλανδία ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι και ξέφυγε νωρίς νωρίς με δέκα πόντους και 11-1 με τον Γιάντουνεν να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του ματς έχοντας έξι πόντους με 2/2 τρίποντα, κάνοντας ζημιά στην Σερβία.
Εν συνεχεία πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Λάοουρι Μάρκανεν που γρήγορα-γρήγορα, έγινε διψήφιος φτάνοντας τους 11 πόντους στο ματς και διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο +10 και σκορ 22-12 τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Σε εκείνο το σημείο οι Σέρβοι αντέδρασαν με τους Αβράμοβιτς και Γιόβιτς να τραβούν το… κάρο από τη λάσπη και την Σερβία να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 και σκορ 24-28.googletag.cmd.push(function() { googletag.d...