Γαλλία: Μπαράζ συναντήσεων του Μπαΐρού πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης - Έχει ελπίδες; Ημερομηνία:
2/9/2025, 13:44 - Εμφανίσεις: 15
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαϊρού συνεχίζει τις απανωτές συναντήσεις με ηγέτες διάφορων κομμάτων σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να αποφύγει την ανατροπή της κυβέρνησής του έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Τα προγνωστικά είναι εναντίον του Γάλλου πρωθυπουργού Αφού δέχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα τη Δευτέρα, ο Μπαϊρού συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους του κεντροαριστερού Place Publique, του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN), των συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων (LR), του προεδρικού Renaissance και των κομμάτων MoDem (σ.σ.
το κόμμα του Γάλλου πρωθυπουργού) και Horizons.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι εκπρόσωποι του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά συναντήθηκαν με τον Φρανσουά Μπαϊρού.
Περισσότερες συναντήσεις με άλλες ομάδες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.
Το Euronews γράφει ότι παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις ο Μπαϊρού δεν φαίνεται να θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της κυβέρνησής του.
Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στις 8 Σεπτεμβρίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ρωγμές και εντός του κυβερνητικού μπλοκ Ακόμη και εντός του κυβερνητικού μπλοκ του Μπαϊρού, οι ρωγμές γίνονται όλο και πιο ορατές.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο Ρεταγιό κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό και να μην «προσχωρήσουν στους εμπρηστές» που επιδιώκουν την ανατροπή του.
Πάντως, αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ψηφίσουν εναντίον του, ενώ προσωπικότητες του κόμματος, όπως ο Λοράν Βοκίζ, απαιτούν σημαντικές αναθεωρήσεις στο αμφιλεγόμενο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2026 προτού προσφέρουν οποιαδήποτε υποστήριξη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Στην αριστερά, οι Πράσινοι και η ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) αρνήθηκαν ακόμα και να συμμετάσχουν στις συνομιλίες, χαρακτηρίζοντάς...