Τα έβαλε δύο φορές με τον Μοχάμεντ Άλι, δήλωσε «σκουλήκι» τον Ράσελ Κρόου: Ο Τζόι Μπάγκνερ επιθυμούσε να κατακτήσει τον κόσμο Ημερομηνία:
Σήμερα 2/9/2025, 12:12 - Εμφανίσεις: 17
«Αυτός ο τύπος είναι ικανός να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών».
Αυτό δήλωνε αριστερά και δεξιά ο Μοχάμεντ Άλι τον Φεβρουάριο του 1973, λίγη ώρα αφού είχε κατέβει από το ρινγκ, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη στο βιογραφικό του.
Μια νίκη που δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, καθώς απέναντί του είχε τον Τζόι Μπάγκνερ.
View this post on Instagram googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); A post shared by Muhammad Ali (@muhammadali) Γεννημένος το 1950 στην Ουγγαρία, η οικογένειά του Μπάγκνερ θα μετακομίσει στην Αγγλία όταν ήταν έξι χρόνων έπειτα από την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο σχολείο ήταν μέτριος μαθητής, ωστόσο διέπρεπε στα αθλήματα.
Ξεχώρισε στον δίσκο, ωστόσο εκεί που έδειχνε καλύτερος από όλους ήταν στο μποξ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Και δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Μέσα στα επόμενα χρόνια η μία νίκη διαδέχεται την άλλη, θεωρείται ο κορυφαίος ερασιτέχνης μποξέρ και στα 17 του χρόνια αποφασίζει να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία.
View this post on Instagram A post shared by Boxing Archives (@boxingarchives) Απέναντι στον Άλι και τον Φρέιζιερ Το 1973, ο -τότε- 23χρονος μποξέρ δεν ήταν το φαβορί, όμως είχε φτιάξει ένα καλό όνομα και κατά πολλούς ήταν το επόμενο μεγάλο αστέρι της πυγμαχίας.
Στην Αγγλία είχε σαρώσει τα πάντα και πλέον τα ήθελε όλα.
Η ήττα του από τον Άλι στα σημεία έμοιαζε αναμενόμενη, ωστόσο ο τρόπος που αγωνίστηκε μέσα στο ρινγκ έκανε τους πάντες να αναγνωρίσουν το ταλέντο και τη μαχητικότητά του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); View this post on Instagram A post shared by Boxing Archives (@boxingarchives) Ο Τζόι Μπάγκνερ έμοιαζε αποφασισμένος, όχι απλά να εντυπωσιάσει στον κόσμο της πυγμαχίας αλλά να κατακτήσει την κορυφή.
Μάλιστα, έξι μήνες μετά θα προκαλέσει τον Τζο Φρέιζιερ – σήμερα εκείνος ο αγώνας του Λονδίνου θεωρείται κλασικός, έστω κι αν ο Αγγλο-αυστραλός μποξέρ έχασε ξανά στα σημεία.