ΚΑΙΡΟΣ · LIVE28.9°CΣχεδόν αίθριος32% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ισραήλ: Μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους - Ζητούν ειρηνευτική συμφωνία και απελευθέρωση ομήρων

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 61



Μαθητές στο Ισραήλ βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να ζητήσουν την απελευθέρωση των ομήρων και μια συμφωνία ειρήνης στη Γάζα, σηματοδοτώντας με αποχή τη σημερινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μερικοί μαθητές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «Όχι μαθήματα χωρίς τους ομήρους» Εκατοντάδες μαθητές απέκλεισαν διασταύρωση κεντρικής λεωφόρου στο βόρειο τμήμα της χώρας ζητώντας μια συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να διευκολυνθεί η απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται σ’ αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος ynet.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Μερικοί μαθητές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «Όχι μαθήματα χωρίς τους ομήρους».

Όπως τονίζει το
ΑΠΕ - ΜΠΕ, η νέα σχολική χρονιά άρχισε σήμερα για τους περίπου 2,5 εκατομμύρια μαθητές στο Ισραήλ μετά τις θερινές διακοπές.

Πηγή φωτογραφίας: Alon Banki / Israeli Pro-Democracy Protest Movement Μαθητές απέκλεισαν τις εισόδους των σχολείων τους Η εφημερίδα Times of Israel δήλωσε ότι μαθητές σε δεκάδες σχολεία αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους σε διαμαρτυρία για τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Μαθητές απέκλεισαν επίσης τις εισόδους των σχολείων τους, μεταξύ άλλων και στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι μαθητές 17 σχολείων στο κεντρικό Ισραήλ λαμβάνουν μέρος στην κινητοποίηση.

Η Haaretz δήλωσε ότι περίπου 100 εκπρόσωποι των μαθητών συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ, θέατρο πολυάριθμων συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών από τότε που 1.250 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 άλλοι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα στη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Αποφασίσαμε να απεργήσουμε για να δείξουμε αλληλεγγύη με τους ομήρους επειδή είναι Ισραηλινοί – όπως εμείς», δήλωσε στη Haaretz ο Ανόχ Κοέν, μαθητής της Τρίτης Λυκείου.

«Την ίδια αλληλεγγύη που σύντομα θα μας επιτρέψει να αφιερώσουμε τα καλύτ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 28.9 °C · 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies