Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.5 °C 68%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η FIFA θέλει να κάνει… επίθεση στο Champions League
Ημερομηνία: 20/8/2025, 23:32 - Εμφανίσεις: 14



Επίθεση στο… Champions League θέλει να κάνει η FIFA και αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κάθε δυο χρόνια θα ρίξει λάδι στη φωτιά της κόντρας με την UEFA.

Μια τέτοια κίνηση, άσχετα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει εκ των πραγμάτων, θα ερμηνευθεί σαν αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Champions League, αν και η διοργάνωση της UEFA έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων ως κορυφαίου επιπέδου.

Το σχέδιο της FIFA είναι το εξής: Όπως προκύπτει από την εφημερίδα The Guardian, διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κάθε δύο χρόνια από το 2029, με αρκετές ομάδες και οικονομικά συμφέροντα.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση, με βάση τον τωρινό προγραμματισμό, γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είχε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο η ίδια FIFA το είδε πετυχημένο, αλλά εργάζεται ήδη στο επόμενο στάδιο του φιλόδοξου σχεδίου της.

Η διοργάνωση αυτού του καλοκαιριού με 32 συλλόγους έφερε χρηματικά έπαθλα ισότιμα με το Champions League, ένας παράγοντας που έχει κάνει τη διοργάνωση ελκυστική για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Αρκετοί από αυτούς ασκούν ήδη πιέσεις στη FIFA για μικρότερα διαστήματα μεταξύ των τουρνουά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η FIFA, επικαλούμενη και στην περίπτωση αυτή πιέσεις συλλόγων, έχει θέσει υπό διερεύνηση επίσης την αύξηση των συμμετεχόντων, με σχέδια να αυξήσει το τουρνουά από 32 σε 48 ομάδες.

Για να διαμορφωθεί χρόνος στο υπερφορτωμένο ποδοσφαιρικό καλεντάρι εξετάζεται η κατάργηση των παραθύρων διεθνών αγώνων του Ιουνίου σε μονά έτη.

Πάντως, η πρόταση αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση.

Η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPro έχει εκφράσει ανησυχίες για την υγεία των παικτών, ενώ τα κορυφαία εγχώρια πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν επικρίνει την έλλειψη διαβούλευσης.

Για δεκαετίες, το Champions League ήταν η κορυφή του διασυλλογικού ανταγωνισμού, συγκεντρώνοντας την ελίτ της Ευρώπης και καθορίζοντας τις καριέρες.

Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FI...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.5 °C 68%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies