Το Μουντιάλ της νέας ρομποτικής εποχής Ημερομηνία:
Σήμερα 19/8/2025, 08:52 - Εμφανίσεις: 8
Η Κίνα ολοκλήρωσε με φαντασμαγορικό τρόπο τους Παγκόσμιους Αγώνες Ανθρωποειδών Ρομπότ 2025, που φιλοξενήθηκαν στο «Οβάλ Εθνικό Πατινάζ» του Πεκίνου, με την ομάδα Tsinghua Hephaestus να θριαμβεύει στο πρωτοποριακό τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου 5×5.
Στον τελικό επικράτησε της γερμανικής ομάδας HTWK Robots–Nao Devils με 1-0, ενώ στο 3×3, το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Κίνας (ομάδα Shanhai) κέρδισε με 3-0 το Sweaty από το πανεπιστήμιο Offenburg της Γερμανίας.
Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε τη μόνη αληθινά διεθνή διοργάνωση, με συμμετοχή από 14 χώρες, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα αθλήματα που κυριάρχησαν κινεζικές ομάδες και εργαστήρια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στους αγώνες στίβου, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις.
Στα 100 μέτρα, το ρομπότ Tiangong ανακηρύχθηκε νικητής με χρόνο 21,50’’, αν και τερμάτισε τρίτος, αφού οι δύο πρώτοι, Lingyi και Gaoyi, ακυρώθηκαν για παραβίαση διαδρόμων.
Η οργάνωση δεν έδωσε σαφή εξήγηση για τις ποινές, προκαλώντας συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Στο 4×100 μέτρα σκυταλοδρομία, η ομάδα Unitree (Yushu) πήρε το χρυσό με 1:48,78, μπροστά από Tiangong (2:22,79) και Xingzhe Taishan (2:37,68).
Πάντως, οι ημιτελικοί και τελικοί σημαδεύτηκαν από πτώσεις και αμφισβητούμενες αποφάσεις: ο Gaoyi αποκλείστηκε για έξοδο από τη διαδρομή και πρόκληση ατυχήματος, ενώ στην τελική κούρσα ένα ρομπότ του Lingyi κατέρρευσε κατά την αλλαγή σκυτάλης.
Ακόμη και ο πρωταθλητής Unitree βρέθηκε να καταλαμβάνει ξένες λωρίδες χωρίς καμία κύρωση, γεγονός που τροφοδότησε επικρίσεις για μεροληπτική διαιτησία.
Στο άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, πρώτος κατετάγη ο Xiao Wantong της Songyan Dynamics με 1,25 μ., ακολουθούμενος από τον Unitree (1,20 μ.) και την Lingyi Tech (1,13 μ.).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Θεαματικές επιδείξεις Η τελευταία ημέρα περιλάμβανε επίσης θεαματικές επιδείξεις σε πιο «χαλαρές» κατηγορίες: ρομπότ που εκτελ...