Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία - Αισθητός σε νησιά του Αιγαίου Ημερομηνία:
Σήμερα 10/8/2025, 20:52 - Εμφανίσεις: 10
Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στην Τουρκία, ενώ αισθητός έγινε και σε νησιά του Αιγαίου, στην Κωνσταντινούπολη και στον Μαρμαρά.
Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στη Μυτιλήνη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια σημειώθηκαν τρεις ακόμα μετασεισμοί μεγέθους 4,6 και 4,1 Ρίχτερ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ανακοίνωση του Ερντογάν Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του δήλωσε ότι: «Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό που έπληξε το Μπαλίκεσιρ και έγινε αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες.
Από την πρώτη στιγμή, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν και λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα.
Παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα μας από κάθε είδους καταστροφές».
Balıkesir’de meydana gelen ve bölge illerimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.… — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) August 10, 2025 🚨BREAKING: M6.2 Earthquake in Turkey; Buildings have collapsed in Balıkesir.
pic.twitter.com/vLLFmVg43F — World Source News 24/7 (@Worldsource24) August 10, 2025 Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών Οι τοπικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και διάσωσης τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής.
Συνεχίζεται η αξιολόγηση της κατάστασης σε κτίρια και υποδομές, ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια σε δήλωσή του δήλωσε πως «όλες οι ομάδες της AFAD και των αρμόδιων φορέων μας άρχισαν αμέσως τις έρευνες στο πεδίο αναφορικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη και τις γύρω επαρχίες.