GP Βελγίου: Πρώτος ο Πιάστρι με McLaren στο βροχερό Σπα Ημερομηνία:
Σήμερα 27/7/2025, 19:56 - Εμφανίσεις: 13
Την έκτη νίκη του στους 13 φετινούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πανηγύρισε στην πίστα του Σπα ο Οσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός «πιλότος» της McLaren προσπέρασε στους πρώτους γύρους τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λάντο Νόρις, και κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το βελγικό Grand Prix.
Ο Πιάστρι προσπέρασε στους πρώτους γύρους τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λάντο Νόρις, και κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος.
Έτσι κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βελγικό Grand Prix αυξάνοντας παράλληλα στους 16 βαθμούς τη διαφορά από τον Νόρις που τερμάτισε δεύτερος.
Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, που άντεξε στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) στους πρώτους γύρους του αγώνα.
Επισημαίνεται ότι ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ελάχιστο η ορατότητα στην πίστα.
Τα μονοθέσια είχαν αρχίσει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο αποχώρησε μετά από τέσσερις γύρους, με τον Πιάστρι να περνάει αμέσως μπροστά από τον Νόρις.
Η τελική κατάταξη: Our points scorers at Spa 👏#F1 #BelgianGP pic.twitter.com/5f8ZsGwmPi — Formula 1 (@F1) July 27, 2025 Η βαθμολογία των οδηγών: Η βαθμολογία των κατασκευαστών:...