Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία έπειτα από την αναγκαστική αποβίβαση από αεροσκάφος 50 Γάλλων Εβραίων, που επέστρεφαν από επίσκεψη στην Ισπανία.
Όπως έγινε γνωστό, το συμβάν έγινε σε αεροσκάφος της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Vueling, με τη γαλλική κυβέρνηση να ζητά αμέσως εξηγήσεις.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό είχε συνομιλία με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Vueling.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης με την Καρολίνα Μαρτινόλι, διευθύνουσα σύμβουλο της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Vueling, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας «διατύπωσε τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε η αποβίβαση μιας ομάδας νεαρών Γάλλων Εβραίων από ένα αεροσκάφος της εταιρείας», έγινε σήμερα γνωστό από γαλλικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο Τύπου.
«Ζήτησε εξηγήσεις, ιδίως ώστε να καθορίσει εάν οι συμπατριώτες του υπέστησαν διακρίσεις που συνδέονται στη θρησκεία τους», συμπλήρωσε το υπουργείο αναφορικά με το συμβάν, το οποίο έχει προκαλέσει μια έντονη διαμάχη.
Σε εξέλιξη έρευναgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «τον διαβεβαίωσε πως μια ενδελεχής εσωτερική έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας θα διαβιβαστούν στις γαλλικές και ισπανικές αρχές», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου, εξηγήσεις ζητήθηκαν επίσης από τον πρεσβευτή της Ισπανίας στη Γαλλία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Το Club Kineret, που διοργάνωσε την κατασκήνωση, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος του αερομεταφορέα «για σωματική, ψυχολογική βία και διακρίσεις με βάση τη θρησκεία», δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος της εταιρείας Ζουλί Ζακόμπ.
Έκανε λόγο για «επιβαρυντικές συνθήκες», καθώς ορισμένα παιδιά ήταν ηλικίας «κάτω των 15 χρόνων».
Το επεισόδιο κατεγράφη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι έφηβοι, που έκαναν ...